Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Synlig signatur

Solid plate til glede for nye og gamle fans.

CD: «Ringleaders of the Tormentors» er Steven Patrick Morrrisseys åttende soloalbum siden bruddet med The Smiths for 20 år siden. Hans solokarriere har vært ujevn, men aldri uvesentlig. Han bruker sin taburett til å mene noe, ikke slynge ut uvesentligheter og svada.

Velkledd rock

Hans penn kan både være farlig og giftig. Morrissey tør også å vise seg sårbar og personlig, men uten at det blir privat og påtrengende. Han smisker aldri og stryker ingen medhårs. Morrissey forakter popadelen og deres lefling med politikerne. Han er rett og slett en velkledd britisk gentleman fra undergrunnen, og derfor elsker vi ham.«Ringleaders of the Tormentors» er en umiddelbar og lett likandes plate, som både inkluderer hardcorefansen og som bør kunne åpne dører for nytt publikum.Den viser en glattere og mer glossy orientert Morrissey, noe som nok kan tilskrives T-Rex/David Bowie-produsenten Tony Visconti.

Karismatisk

Åpningslåta «I Will See You in Far-off Places» har en orientalsk-hypnotisk virkning, og er et av høydepunktene. Produksjonen er majestetisk og elegant, og understreker og underbygger Morrisseys karismatiske stemme. Selv om uttrykket er nybarbert og velfrisert, vil jeg likevel kalle det rock og ikke pop, ikke minst takket være et kledelig rufset gitarfokus.

Variert

Albumet er variert. På den ene siden byr han på roligere og mer balladepregete låter, samtidig som han også trår hardere og raskere på gassen. Men hele tida er Morrissey-signaturen preget inn i materialet. Plata når ikke opp mot det 12 år gamle mesterverket «Vauxhall and I». Det låtmessige håndverket nærmer seg derimot «You Are the Quarry», men klarer ikke melodimessig helt å tangere plata fra 2004. I salg fra mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling