Synnøve blir dataheltinne

- Dette må være den beste sommerjobben jeg noen gang har hatt, sier Synnøve Svabø. Hun gir stemme til dataheltinnen April i et nytt norsk dataspill med millionbudsjett.

Høyt spill av norsk firma

Datafreakenes drømmejobb

- Når jeg møter alle de kjekke mennene i studio skulle jeg ønske at det var litt mer romanse og kyssing, sier stuntreporteren.

Solbrun og fin, til tross for at hun tilbringer sommeren inne i et isolert lydstudio på Grunerløkka i Oslo. Her gjøgler, gråter og ler hun fem timer hver dag. Resultatet blir å finne på dataspillet «The longest journey» som kommer til høsten.

Spillet er norsk, men skal oversettes til fem språk.

Kjøpte leilighet

Hovedpersonen heter April Ryan. Hun lever midt mellom en drømmeverden med drager og eventyrfirgurer og en virkelig verden. Handlingen foregår 200 år fram i tid. Det hersker kaos mellom de to verdenene, og April blir satt til å gjenskape balansen.

Når Synnøve går fra jobben, befinner hun seg fortsatt i en drømmeverden. Hun har kjøpt seg ny leilgihet, revet revet ned deler av taket på soverommet - og:

- Jeg våkner midt på natta og ser drager komme for å ta meg. De kommer ut fra hullet i taket.

God rollefigur

Hele 30 skuespillere gir sine stemmer til dataspillet. Finn Schau, blant annet kjent som Roar Torgersen i Offshore, spiller Aprils gode hjelper.

- For en gangs skyld får jeg spille snill, sier Schau.

Og Synnøve mener hovedpersonen April en god rollefigur for både jenter og gutter:

- Jeg ville nok ikke tatt denne jobben om det handlet om en endimensjonal anorektisk jente med lange bein. På den andre siden hadde jeg ikke takket nei til å få være babe med store pupper en hel sommer.

Fantasifullt

Bortsett fra nysgjerrigheten, har ikke Synnøve mye til felles med April. Dataheltinnen er 18 år, akkurat ferdig med kunstskole, og står på spranget til å utforske verden. Synnøve Svabø er 30 år, og mest opptatt av datteren Hedvig på tre.

- Jeg merker at sommerjobben har åpnet opp fantasien min. Når Hedvig en lørdag står naken i gummistøvler med solbriller på hodet og steker egg, er det helt naturlig. Da ler jeg, i stedet for å bli sint.

Innspillingen av replikkene har tatt cirka en måned, men utviklingen av spillet har pågått i tre år.

SOMMERJOBB: Synnøve Svabø gir stemme til dataheltinnen April. Jeg lever i en egen fantasiverden for tiden, forteller hun