Synnøve Moe inntar Paris

PARIS (Dagbladet): Synnøve Mo (25) fra Bodø kan bli Norges svar på Alexander Mc Queen hvis hun sier ja. Parisdesigneren Christophe Rouxel vil gi henne hele ansvaret for sin prjt-à-porter-kolleksjon. Det er litt av en utfordring.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Egentlig hadde jeg fått nok av Paris og tenkt meg til Italia. Dette innebærer et kjempeansvar, sier Synnøve Mo til Dagbladet.

Hun vet at det i så fall blir veldig mye jobbing, men hun synes det er spennende. Hun må gi svar innen to uker.

Synnøve Mo kom til Paris for tre år siden, etter Esmodskolen i Norge. Hun var heldig og fikk jobb som designer hos moteskaperen Christophe Rouxel, med motehus i den berømte gata Faubourg Saint-Honoré. Ikke et av de aller største, men likevel.

Ja eller nei

- Jeg hadde egentlig lyst til å holde på med egne ting. Jeg ville gjerne lære noe nytt nå, og få mer erfaring. Men alle rundt meg sier at jeg bør si ja, sier Synnøve. Hun har merket misunnelse rundt seg etter at hun fikk tilbudet, som innebærer et direkte og nært samarbeid med Rouxel. Han setter pris på at hun er ung og ikke fransk. Unge, utenlandske designere med Mc Queen, John Galliano og Stella Mac Cartney i spissen har nesten helt overtatt i den franske moteverdenen.

Synnøve glemmer ikke at hun er norsk. I april deltok hun i en konkurranse, en slags motenes Melodi Grand Prix i Dinard, og da hadde modellene med hennes kreasjoner Nesna-lobber på beina.

- Inspirerende

- Hvordan er Rouxel å jobbe sammen med?

- Inspirerende, og veldig åpen. Han har selv jobbet hos Yves Saint Laurent. Der måtte alle si «Monsieur» og være underdanige. Her er det som en stor familie. Alle kan komme med forslag, sier Synnøve Mo, som også ser motemiljøets bakside. Det er mye krangling, små intriger og misunnelse.

Årets kolleksjon, som hun har vært med på å lage, er hippie- og Ludvik 14.-inspirert, med fine kjoler, hjemmestrikk og hekling. Jo mer, jo bedre. Den ble vist i går på Børsen i Paris. Mens Synnøve telte på knappene i kulissene.

SKAL, SKAL IKKE? Synnøve Moe har ikke bestemt seg for om hun tar utfordringen fra Christophe Rouxel.