SIRKUSPOP?: Anne Lene Hägglund er i gang med å lage omslag til promoplatene. Til det går det med nål, tråd og en hel del tekstiler. Foto: Nils Kristian Thompson Eikeland
SIRKUSPOP?: Anne Lene Hägglund er i gang med å lage omslag til promoplatene. Til det går det med nål, tråd og en hel del tekstiler. Foto: Nils Kristian Thompson EikelandVis mer

Syr sin egne plateomslag

Flere Bylarm-håp

Ideen fra «gjesteredaktørene» Behnam Farazollahi og Runar Eggesvik (se faktaboks til høyre):

Gjennom hele Bylarms historie har mediene kåret artister til «vinnere». Det er imidlertid flere artister som imponerer og kommer fra det ukjente, men som ikke blir hypet.

I forkant av Bylarm kommer Dagbladet.no til å trekke fram et knippe artister som sannsynligvis ikke får noen mediehype, men som Behnam og Runar mener at fortjener det.

Anne Lene Hägglund

Utflyttet trønderdame, som etter eget utsagn spiller sirkuspop. Egentlig betyr dette pop, med litt smartere melodilinjer og noen uvanlige takskifter. Sjekk ut musikken på hennes MySpace-side. På scenen har hun med seg kontrabass, fiolin, fløyte, trommer og et gjøkur.

1. Hvorfor ønsker dere å spille på bylarm?

Det er en kjempemulighet til å få vist seg fram for musikkbransjen, og ikke minst et musikkinteressert publikum. Så får vi bare håpe at de liker det de hører.

2. Tror du/dere på at musikken kan bli et levebrød?

Jeg håper jeg en dag kan komme i den  situasjonen hvor jeg kan bruke mer tid og energi på musikken enn det jeg får til i dag. Jeg må nok uansett basere meg på ekstrainntekter ved siden av, men jeg er villig til å leve sparsommelig for å kunne holde på med det jeg liker best, nemlig musikk.

3. Hvordan begynte du/dere å spille?

Som liten var jeg glad i å synge, spille piano og klarinett, men jeg begynte ikke å spille gitar før jeg var 18 år. Etter et år på Trøndertun folkehøyskole ble jeg hekta på å skrive egen musikk, og etter det har jeg ikke klart å slutte. Første gangen jeg gikk i studio var i 2004, sammen med bassisten og trommisen jeg fortsatt spiller med.

4. Tror du/dere at sviktende platesalg grunnet nedlastning påvirker deg som artist?

Jeg blir ikke direkte påvirket av dette, siden jeg ikke har gitt ut egen plate enda. Men det fører jo til at det blir vanskeligere å få gitt ut musikken sin, og at man ikke kan basere seg på inntektene av platesalget på samme måte som man kunne gjøre før. Platene blir mer en promotering av konsertene tror jeg. Kanskje man må legge i mer jobb for å gjøre den fysiske cden uunnværlig? Jeg driver for tiden med coverproduksjon til noen promoplater til bylarm, som innebærer nål og tråd og en god del meter med tekstil.

5. Hvilke artister inspirerer deg/ ditt band?

Tom Waits, Thom Yorke og Sufjan Stevens er vel de store internasjonale forbildene mine. Men jeg har også to norske favorittartister jeg ser veldig opp til, nemmelig Stian Carstensen og Hanne Hukkelberg.

6. Hvis du/dere kunne velge fritt, hvem kunne dere tenke dere å jobbe musikalsk med?

Det hadde vært veldig gøy å få jobbe med alle de fem artistene jeg nevnte i forrige spørsmål.

7. Hva tror du/dere by:Larm jobben vil bety for deg videre?

Jeg håper at folk liker musikken min, og at jeg kan få flere spillejobber. Jeg håper også at jeg kunne få gitt ut en plate i løpet av året.

8. Når spiller du?

Dagbladet-teltet kl 22.30 på torsdag og Folkets hus Christianiasalen kl 20.30 på lørdag.