Syria lider. Slipp hjelpen fram!

Sju humanitære og menneskerettslige organisasjoner i Norge står samlet om ett klart og akutt budskap.

TRE ÅR: I dag, 13. mars, er det tre år siden konflikten i Syria brøt ut. Over 120 000 mennesker er blitt drept som følge av krigshandlingene i  landet. Kronikkforfatterne er lei av ord, og ber verdenssamfunnet vise handling gjennom å sikre den humanitære tilgang til alle deler av Syria. Foto: NTB Scanpix
TRE ÅR: I dag, 13. mars, er det tre år siden konflikten i Syria brøt ut. Over 120 000 mennesker er blitt drept som følge av krigshandlingene i landet. Kronikkforfatterne er lei av ord, og ber verdenssamfunnet vise handling gjennom å sikre den humanitære tilgang til alle deler av Syria. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi er på bakken med nødhjelp i Syria, men slipper ikke til overalt der krigen raser. Det kan vi ikke akseptere. De mest sårbare sivile har ikke ressurser til å flykte og sitter igjen i sult og terror.  

Ingen av oss ønsker å være passive vitner til tragediene i Syria. Men i tre år har vi sett en sivilbefolkning bli uskyldige ofre i en kamp om Syrias fremtid der absolutt alle midler er tatt i bruk. Kampen har utviklet seg fra arrestasjoner, tortur og forsvinninger av fredelige demonstranter til væpnet kamp, bortføringer, beleiringer, bombing av nabolag, landsbyer og byer, konvensjonell krigføring og bruk av gass. Den tragiske statistikken teller nå over 120 000 drepte - inkludert minst 10 000 barn - og ni millioner på flukt i eget land og over grensene til Syrias naboland. Et ukjent antall syrere har de siste ukene omkommet av sult i beleirede byer.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Uavhengig av spørsmål om skyld, uavhengig av analyser av verdenssamfunnets manglende politiske handling, samler vi oss nå om ett klart humanitært budskap:  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer