LEDER

Syria-naboer må avlastes

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Amnesty International kom i går med en illevarslende ny rapport om situasjonen for syriske flyktninger. Under tittelen «Økende restriksjoner, tøffe forhold» fortelles det at den økonomiske og sosiale veven i nabolandene i området er i ferd med å bryte sammen under presset fra hundretusener av mennesker i nød. Rapporten tar spesielt for seg situasjonen i Jordan, der flyktningene nå møter restriksjoner på grensen. Et økende antall syrere er blitt avvist; flere er også tvangsdeportert tilbake til det borgerkrigsherjede landet.

Syria er i løpet av det siste året blitt det landet i verden der flest mennesker er drevet på flukt, 6,25 millioner i alt. Over 4 millioner er internt fordrevne, mens så mange som 2,1 millioner skal befinne seg i nabolandene Jordan, Libanon og Tyrkia. Tall fra FNs høykommissær for flyktninger antyder at bortimot 5000 syrere flykter over grensene hver eneste dag. Bak disse tallene skjuler det seg ufattelig nød og behov for hjelp. Rapporter fra provisoriske flyktningleirer i grenseområdene vitner om en massiv humanitær krise som resten av verden nå må dele på ansvaret for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer