Sytti og sexy

Nå har også Gene Hackman (70) gjort det: spilt inn en film der han selv er sammen med en ung og sexy kvinne - smellvakre Monica Bellucci (32).

Til Hackmans forsvar må sies at han startet arbeidet med å få «Under Suspicion» filmet for 18 år siden - og da var han jo så vidt femti. Og - i motsetning til andre «olding sjarmerer ung dame»-filmer er Hackmans kvinne i «Under Suspicion» alt annet enn sjarmert av ham. De er riktignok gift, men hun har nektet ham adgang til dobbeltsenga i to år.

- Dette er en slik rolle som skuespillere ber om å få, sier Hackman.

Mistenkt

«Under Suspicion» handler om den styrtrike advokaten Henry Hearst (Hackman), som ringer politiet for å melde at han har funnet en død ungjente. Jenta viser seg å være voldtatt og kvalt - og sprik i forklaringen til Hearst gjør at han selv ender opp som hovedmistenkt.

Ingen bilvelt

Noe helt annet, altså, enn fjorårets Cannes-film «Entrapment», der Catherine Zeta-Jones (30) nærmest ikke visste hvor hun skulle gjøre av hendene, når Sean Connery (69) kom i nærheten. Så er da heller ikke Hackman en skuespiller som trenger oppmerksomhet fra unge damer, eller halsbrekkende actionscener, for å holde på tøffhetsfaktoren.

- Jeg er ikke utdannet til å sitte i biler som velter og tar fyr. Jeg liker å jobbe med folk. Og helst med folk som tar deg med til steder som ikke står i manuset, sier Hackman - med et kameratslig blikk over skuldra til sin gamle venn og samarbeidspartner Freeman.

Møtte Liv

Av andre gamle filmpartnere minnes Hackman med glede Liv Ullmann, som han spilte sammen med i «Zandy's Bride» (1974).

- Jeg traff Liv i hotellobbyen i går kveld og skulle ønske jeg fikk anledning til å se filmen hennes. Som dere alle vet, er hun en fantastisk skuespiller.

SEXY: Gene Hackman (t.v) spiller mot Monica Bellucci og Morgan Freeman i «Under Suspicion». - Dette er en slik rolle som skuespillere ber om å få, sier Hackman. Lengst til høyre, regissøren Stephen Hopkins.