Syv grunner til å elske denne narkoflørtende 36-åringen

Ariel Pink med et av årets vakreste album.

SKRUE: Så du Ariel Pink på Øya og syntes det var ræva? Jada, men han er fantastisk på plate.   Foto: Stephen Lovekin/Getty Images/AFP
SKRUE: Så du Ariel Pink på Øya og syntes det var ræva? Jada, men han er fantastisk på plate. Foto: Stephen Lovekin/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM:  Åh, herregud, jeg elsker Ariel Pink. Så da jeg skulle forklare en kollega HVORFOR jeg synes dobbeltalbumet «Pom Pom» er et av årets mest fascinerende plater, måtte jeg rett og slett lage en liste.

Så her er den:

1. Ariel Pinks totalt uforutsigbare og psykedeliske låtskriverteknikker. I hans univers vet man aldri hvor gitarriffet kommer til å ta deg eller hva som vil skje før man står midt oppi det.

«Sexual Athletics», for eksempel, begynner som funkrock med erigert penis og ender som en vokalharmonisk og togtøfferytmisk nattasang.

Joda, musikken kan sende tankene tilbake til Nuggets og sekstitallspykedelia, men i så fall er den parret med surf, lofi-indie, Animal Collective og Kurt Cobain.

2. Noen av låtene kan bestå av uutgrunnelig gitarkaos og fullstendig uforståelig vokal, men det er alltid, uten unntak, skjønnhet i bunn.

3. «Put your number in my phone», låta som gjennom Ariels melankolske stemme, blide gitarriff, vokalharmonier og bruk av telefonsvarer, er en hjerteskjærende beskrivelse av å være helt desperat singel.

Uten tvil en av årets beste låter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer