DEBATT

Debatt: Russefeiring

Ta ansvar for russen!

La russen ha muligheten til å gå for å hente seg vann gratis!

MYE ALKOHOL: Halvparten svarer i en undersøkelse at alkohol preger russetiden for mye. En måte å motvirke dette på er å dele ut vann gratis, og ha andre alkoholfrie drikkevarer tilgjengelig på russetreffene, skriver artikkelforfatteren. Bildet er tatt under et russetreff på Tryvann. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / NTB Scanpix
MYE ALKOHOL: Halvparten svarer i en undersøkelse at alkohol preger russetiden for mye. En måte å motvirke dette på er å dele ut vann gratis, og ha andre alkoholfrie drikkevarer tilgjengelig på russetreffene, skriver artikkelforfatteren. Bildet er tatt under et russetreff på Tryvann. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære Landstreff Fredriksten og alle andre som skal arrangere russetreff både i 2019, og senere: At det er mye alkohol på landets russetreff er en kjent sak. At mange russ blir overstadig beruset er også en kjent sak. Derfor synes jeg det er svært oppsiktsvekkende at man ikke deler ut vann til russen som kommer for å delta på treffene.

Juvente driver Edruss, et russeprosjekt for russ som ønsker å være edru i russetiden. For å fremme dette prosjektet står vi på stand, blant annet på russetreff. Denne helgen hadde vi folk som sto på stand på Landstreff Fredriksten, og fredag kveld fikk jeg melding fra en av disse. Hun kunne fortvilet fortelle at Edruss var de eneste på hele treffet som delte ut vann, og at flere russ hadde kommet til standen fordi den var eneste mulighet for å få seg gratis alkoholfri drikke på stedet.

Russen opplever at de har drukket for mye og synes det er ubehagelig, og går derfor til Røde Kors for å få hjelp. Det at Røde Kors da er nødt til å komme til oss i Edruss for å skaffe vann til dem som oppsøker dem for å få hjelp synes jeg er svært skummelt å tenke på. Det er noe som er feil når russ som på eget initiativ spør om vann blir henvist bort, enten til oss eller til kiosken, for å gå og kjøpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer