DEBATT

Ta ansvar, Siv!

Fremskrittspartiet hadde helt sikkert vært tjent med å få debatten til å handle om streng innvandringspolitikk. Det gjør den ikke, uansett hvor mange stråmenn Siv Jensen ønsker å kaste inn.

VIL IKKE TIE: Jeg er lei av å holde kjeft, skriver Utøya-overlevende Miriam Einangshaug. Foto: Privat
VIL IKKE TIE: Jeg er lei av å holde kjeft, skriver Utøya-overlevende Miriam Einangshaug. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken utfordret jeg FrP på den høyrenasjonalistiske linjen de ikke tar avstand fra. Oslo FrPs årsmøtevedtak hvor de slår fast at de ønsker at Norge skal bli et patriotisk fyrtårn og at FrP i større grad skal verne om nasjonalstaten, er et steg langt til høyre. Et steg Siv Jensen selv stemte imot.

Vennene mine ble drept av en høyreekstremist. I tiden etter var jeg, i likhet med resten av nasjonen, mest opptatt av å snakke om samhold og kjærlighet. Et angrep på demokratiet. I frykt for å tråkke på tær, lot vi være å ta oppgjøret med holdningene. Men det at vi ikke turte å ta politisk lærdom av terroren kan ha bidratt til at Breivik sine ideer i dag har et større nedslagsfelt enn hva de hadde den gangen.

FrP må ta sin del av skylden for dette.

Partiet har ved flere anledninger drevet et dobbeltspill. I partiprogrammet til FrP finner du moderate synspunkter. Samtidig kommer fremtredende partiprofiler gang etter gang med utspill som er langt mer ytterliggående. Som da nyvalgt leder i Oslo FrP, Geir Ugland Jacobsen etter en tragisk brannulykke spekulerte i om det kunne være en mordbrann utført av familiefaren fordi familien var “personer fra en kultur med en viss tradisjon for å ta livet av brysomme familiemedlemmer, særlig kvinner”, Per- Willy Amundsen skrev på Facebook at han “(..) fryktet for at et nytt korstog var nødvendig” eller da Per Sandberg uttalte at “forskjellige raser, religioner og kulturer ikke må blandes om vi skal ha et harmonisk samfunn i Norge”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer