DEBATT

Debatt: Netthets

Ta ansvar, Stenstrøm!

En tidligere debattleder hos TV 2 burde vite bedre enn å bagatellisere netthets.

BLE HETSET: Synnøve Vereide har selv opplevd grov netthets i kommentarfeltet til et debattinnlegg hun skrev, og angrer på at hun bagatelliserte det. Hun reagerer sterkt på at Oddvar Stenstrøm gjør nettopp det i en kommentar. Foto: Privat
BLE HETSET: Synnøve Vereide har selv opplevd grov netthets i kommentarfeltet til et debattinnlegg hun skrev, og angrer på at hun bagatelliserte det. Hun reagerer sterkt på at Oddvar Stenstrøm gjør nettopp det i en kommentar. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fredrik Solvang, programleder i «Debatten» på NRK 1, er en av mange offentlige profiler som har opplevd netthets. Solvang har løftet fram og problematisert den store mengden netthets han mottar, inkludert rasistiske kommentarer. Dessverre er det ikke alle som tar dette på alvor.

I Dagbladet 10. februar kunne vi lese at tidligere programleder i «Holmgang» på TV 2, Oddvar Stenstrøm, hadde følgende kommentar til Solvang: «Dette er ikke noe nytt. Hvis du ikke tåler det, har du egentlig ikke noe i den jobben å gjøre.»

Jeg finner det nokså ironisk at du, Stenstrøm, som gjennom hele din karriere har jobbet med og for ytringsfrihet, kan være så uengasjert i det som trolig er den største trusselen mot ytringsfriheten i Norge i dag.

Netthets medfører ikke bare store konsekvenser for dem som jevnlig blir utsatt for det, netthets fører også til at mange vil tenke seg om én gang til før de ytrer seg i offentligheten. Mange lar også være å ytre seg i det hele tatt, av frykt for å bli kalt «jævla transe», «jævla hore», «jævla same» - eller «jævla asiater».

Når Solvang snakker høyt om netthets er det åpenbart ikke fordi han «ikke tåler det». Solvang har tykkere hud enn de aller fleste av oss. Likevel tar han samfunnsansvar og sier ifra at dette ikke er greit - og jeg tviler sterkt på at han gjør dette for å slå ring om seg selv. Sjansen er derimot stor for at hans åpenhet og engasjement betyr noe positivt for mange andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer