Ta barnetrygden fra de rike!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNETRYGD: En sosialist på Stortinget, SVs Rolf Reikvam, foreslo på onsdag at vi omfordeler barnetrygda til dem som trenger det mest. At de fattige får nyte litt godt av noen av våre gasskraftbaserte velferdsgoder... Så får de som allikevel tjener til både champagne, lutefisk og Toyota Previa finne seg i at kontantstøtten reduseres bitttelittegranne.

Journalistene morer seg med at han igjen går imot sin egen regjering, flirende trekker de hedersmannen til skafottet i Dagsnytt Atten der han tilføres verbale øksehugg fra en profesjonell fattigdomsadministrator, lederen for Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO). FO-lederen lar seg ikke be to ganger; hun svinger sin velslipte verbale øks; det profesjonelle, skråsikre fattigdomsadministratorspråket setter tingene på plass; barnetrygda er til middelklassen! Der residerer blant annet hennes egne medlemmer, sosialarbeiderne, og de trenger barnetrygda...

Jeg tolker det slik at Reikvam ønsket å reise debatten om hvor villige vi er til å tåle det nye oljemarkedsbaserte ulikhetsNorge, ubarmhjertighetsNorge, fattige-gidder-ikke-jobbeNorge – over tid. Jeg tolker det slik at FO-lederen er blind. Blind for hvor lett fattigfolk avslører ubarmhjertige sosialarbeidere, blind for hvor lett journalistfliret kan komme til å vende seg mot hennes egen krets, blind for hvordan hun selv som enda en LO-leder viser oss at solidaritet er i ferd med å bli et fremmedord i det norske språk, blind for hvor åpenbart det blir for enhver at FO sin skråsikre administratorprofil i dette spørsmålet straks vil bli sett på som det første hinderet for at vi skal få en skikkelig debatt og en sosialt forsvarlig plan for bekjempelse av fattigdom, der noen få utkasta, syke og underprivilegerte undertrykkes av en samlet søkkrik bortskjemt norsk befolkning; tilhørende verdens absolutte overklasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer