- Ta det tredje øyet i bruk

Slik kan du forstå denne låta, mener We.

• Se videoen til «Hurdy Gurdy» her

(Dagbladet.no): De har eksistert i 15 år, og for sin forrige og sjuende plate «Smugglers» håvet We inn Spellemanns- og Alarmpriser.

Det var imidlertid først i sommer at tungrockerne fikk en reinspikka radiohit. «That\'s Why (You\'re So Fine)» ble A-lista både på Kanal 24 og NRK P3, og har ikke gjort forventningene mindre til singel nummer to fra neste års album «Tension and Release».

Nå har bandet offentliggjort den helanimerte videoen til «Hurdy-Gurdy».

- Det er en video som bygger opp om konseptet «Tension and Release», med sin energi, sin symbolikk og bevegelse. Det har vært mye spenning og utløsning i verden i 2007, det er bare å se på de siste dagenes nyheter. «Tension and Release» representerer åpningen av et nytt år når den kommer i januar, bemerker vokalist Thomas Feldberg i Oslo-bandet.

Selv om både «That\'s Why» og «Hurdy Gurdy» er iørenfallende partylåter, er albumet som helhet bandets mest brutale noensinne, mener han.

- Det er tungt skyts. Et resultat av tre års turnering etter «Smugglers», og vårt definitive manifest. «Hurdy Gurdy» er da også en låt med dobbel bunn. Det er som er greia med We, er at alt er ikke slik det møter øyet. Noen ganger må man ta det tredje øyet i bruk, sier han.

Som vanlig frir bandet heftig til samlerne blant fansen, med en eksklusiv pressing av singelen på gjennomsiktig vinyl, for sikkerhets skyld håndnummerert av bandmedlemmene selv. «Hurdy Gurdy» vil dessuten komme som vanlig CD-single, i motsetning til den forrige singelen, som bare var tilgjengelig på nett og som vinylsingel (rød sådan).

TILBAKE: We står bak en helanimert video til andresingel «Hurdy-Gurdy». Foto: PROMO
TILBAKE: We står bak en helanimert video til andresingel «Hurdy-Gurdy». Foto: PROMO Vis mer

- Og i 2008 blir det full norgesturne og festivalrunde. Det er bare å begynne å lade opp bygdene for tung, kosmisk rock \'n roll og et sant inferno, sier Feldberg.