Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ta et Leo-løp

I Fifa 2004 kan du kontrollere spillere som ikke har ballen. Men hvilket fotballspill synes du er best?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er det beste fotballspillet? Si din mening! I tidligere fotballspill både på PC og spillkonsoller, har du hatt muligheten til å trykke på en knapp, og sende en spiller på ganske hodeløse løp. Nå har Electronic Arts (EA) endelig videreutviklet løpsfunksjonen.

I FIFA Football 2004 lanserer de en funksjon som heter «Off the Ball», der du kan styre spilleren med ball, samtidig som du tar kontroll over en annen spiller og sender ham på løp dit du vil.

- La oss si at du er i ferd med å gå i angrep, og har ballen midt på banen. To av vingene dine begynner på løp, og den ene skjærer innover på banen. Da kan du ta kontroll over spissen med «Off the Ball», og sende ham på tvers, slik at han får revet seg fri fra forsvareren sin, forklarer Aimar Niedzwiedzki hos Electronic Arts til Dagbladet.no.

Du styrer fortsatt spilleren som har ballen på vanlig måte, men gir den andre spilleren løpskommandoen med den høyre stikka på håndkontrollen. Løpsfunksjonen kan også brukes i forsvar, hvis du vil legge press på en av motstanderens spisser.

I dag ble det for øvrig kjent at EA bruker Ronaldinho, Thierry Henry og Alessandro Del Piero i hovedrollene i høstens reklamekampanje. Spillet kommer til PS2, PlayStation, GameCube, Game Boy, Xbox og PC i oktober.Hva er det beste fotballspillet? Si din mening!

KAMP OM BALLEN: Men kampen om sportsspillfansen blir enda tøffere denne høsten.