- Ta fitta tilbake

Ragnhild Silkebækken (29) synes selv at hun er ganske morsom. Og at hun lenge har fortjent sitt eget radioprogram. Nå får hun det.

radio:- «Garam Masala». Det er godt å si det. Jeg husker det fra studietida, at jeg hadde disse små krukkene med krydder, og så sto det «garam meaning hot, masala meaning mixture of spices».

Ragnhild Silkebækken prøver å forklare navnet på det nye radioprogrammet sitt.

- Et radioprogram må enten hete noe som forklarer hva det er, eller noe som vekker interesse. Arbeidstittelen min var Frokost i Fittmyra , jeg hadde akkurat lest «Populærmusikk fra Vittula» av Mikael Niemi. Jeg ville ha den tittelen fordi søndagsflata har fostret så mange flinke og artige Petre-jenter. Anne Sandvik, Janne Rønningen, Gunhild Dahlberg. Men noen mente at «fitte» var et banneord på norsk.

Derfor måtte Ragnhild finne på noe nytt. Men hun har en slags hevn, i en liten spalte i programmet.

- Den heter «Ta fitta tilbake». Der prøver vi å finne et nytt fint ord for jentetiss. Oi. Nå kjenner jeg på meg at dette kommer ikke foreldrene til kjæresten min til å like.

Ragnhild har jobbet i Petre i et langt halvår. Likevel var det flere som syntes det var på tide at hun fikk et eget program. Noe må hun altså ha gjort riktig. Veldig riktig.

- Jeg har mye erfaring, ikke utdanning. Jeg har jobbet i Studentradioen i Trondheim. Og i RadiOrakel. Der var jeg sjef, da. Eller, det var jeg jo begge steder. Jeg har hele tida jobbet veldig mye gratis, så det var på tide at jeg fikk meg en betalt jobb.

Så sier hun med sin mors stemme:

- Tjener du penger på dette, da?

- Nei, ikke på dette heller.

Men nå skal Ragnhild altså få lov til å leke seg i to timer hver søndag. Uten at noen passer på henne, liksom.

Hør «Garam Masala» på Petre søndag mellom 15.00 og 17.00.

RADIOTRYNE:</B> Ragnhild Silkebækken er Petres nye gallionsfigur på søndager.