- Ta fra ham barna!

En advokat ønsker at barnevernet skal gripe inn og hente Michael Jacksons tre barn.

For ti år siden representerte advokat Gloria Allred en 13 år gammel gutt som anklaget Michael Jackson for seksuelle tilnærmelser. Saken endte aldri i retten, men ifølge Associated Press skal popstjernen ha inngått et forlik til flere titalls millioner kroner.

Etter at Jackson torsdag kausjonerte seg ut kommer advokat Allred med en oppfordring til amerikanske barnevernsmyndigheter:

- Jeg mener at Michael Jackson bør miste retten til å ha samvær med barna med tanke på hans historikk når det gjelder omgang med barn, kombinert med saken som nå er under etterforskning, sier Allred.

Overnattinger

Hun trakk fram uttalelser fra popikonet om at flere barn har overnattet hos ham, tidligere anklager mot ham og episoden hvor han holdt en av ungene ut av et vindu i Tyskland i fjor.

Michael Jackson har tre barn: Seks år gamle Prince Michael I, fem år gamle Paris, og minstemann Prince Michael II - som har en ukjent mor.

Visedirektøren ved sosialtjenesten i Santa Barbara, Michael X. Dean, vil ikke si noe om de har vurdert å ta hånd om barna, og begrunner det med taushetsplikten.

På generelt grunnlag sier han derimot at de kan hente barna hvis foresatte er under etterforskning, men at dette ikke skjer automatisk.

Fallet fra stjernehimmelen

1964: Gruppa Jackson 5 ble startet i Gary, Indiana, med Michael som hovedvokalist.

1982: Jackson gir ut soloalbumet «Thriller» som blir det mestselgende albumet noensinne med mer enn 47 millioner solgte eksemplarer.

1984: Jackson blir alvorlig skadd da håret hans tar fyr under en reklamefilminnspilling for Pepsi. Han blir operert for brannskader og det setter fart i ryktene om enda mer plastisk kirurgi.

1993: I et TV-intervju avslører Michael Jackson at han ble misbrukt av sin far, Joseph. Selv blir han anklaget for seksuelt misbruk av en 13 år gammel gutt. Det ender med privat forlik der betingelsene aldri er offentliggjort. 13-åringen skal ha fått 20 millioner dollar for å tie.

1994: Jackson gifter seg med Lisa Marie (26). King of Pop blir svigersønn til King of Rock, om enn etter Elvis' død.

1996: Lisa Marie tar ut skilsmisse.

1997: Jackson gifter seg med Debbie Rowe. Sønnen Prince Michael I blir født.

1998: Datteren Paris Michael Katherine blir født.

1999: Brudd med Debbie Rowe.

2001: Michael Jackson feirer sine 30 år i showbiz med en kjempekonsert.

2002: Jacksons tredje barn kommer til verden, Prince Michael II, født av en hemmelig surrogatmor. Han sjokkerer fansen ved å holde guttebabyen dinglende ut av et hotellvindu i fjerde etasje i Berlin.

2003:

  • Februar: Britiske og amerikanske TV-selskaper sender den kontroversielle dokumentaren «Living with Michael Jackson» som avslører at han fortsatt har unge gutter på overnattingsbesøk. Han innrømmer at han har delt seng med mange gutter.
  • Mars: Retten i California dømmer Jackson til å betale 5,3 millioner dollar til konsertarrangør Marcel Avram for å ha trukket seg fra to konserter på nyttårsaften 1999.
  • 19. november: Politiet raider Neverland Ranch. Arrestordre blir utstedt.
  • 20. november: Michael Jackson overgir seg til politiet og blir påsatt håndjern og brakt inn til fotografering og registrering av fingeravtrykk. Han slapp ut en time seinere, etter å ha betalt over 20 millioner kroner i kausjon.
  • 21. november: En amerikansk tv-kanal viser bilder som skal være fra boligen hans. De avslørene bildene viser et hemmelig barnerom fullt av leker og bilder av barn.

    Kilde: Reuters og AP

FRA SUPERSTJERNE TIL SKAM: Nok en gang beskyldes Michael Jackson for seksuelle overgrep. Før var han verdens største popstjerne, nå er han kun i er det kun skandalene som retter søkelyset mot ham.
VIFTET MED UNGEN: Denne episoden fra i fjor er en av grunnene til at advokat Allred ønsker at barnevernet skal gripe inn.