Debatt: Klimaendringer

Ta hintet, Erna!

Det hjelper ikke å HÅPE på forandring, man må VÆRE forandring, og forandring skjer ikke av å åpne oljefelt på oljefelt.

DERE GJØR JO IKKE DET: - Det er urettferdig at du kan stå og fortelle flere tusen ungdommer som står ute i regn og streiker for framtida, at dere kommer til å nå målene i Paris-avtalen. Dere gjør jo ikke det, skriver Sigrid Aanestad Moltumyr. Foto: Privat
DERE GJØR JO IKKE DET: - Det er urettferdig at du kan stå og fortelle flere tusen ungdommer som står ute i regn og streiker for framtida, at dere kommer til å nå målene i Paris-avtalen. Dere gjør jo ikke det, skriver Sigrid Aanestad Moltumyr. Foto: PrivatVis mer
Meninger

Jeg hører tusen forskjellige stemmer som roper i fortvilelse. Lyden er høy, og den blir stadig høyere. Jeg ønsker at vi lytter til alle disse stemmene, men dessverre er det du, og ikke jeg, som bestemmer dette. Du hører, men lytter ikke.

Hvor mange ganger må blomstene visne før de burde, for at du skal lytte? Hvor mange bilder av magre isbjørner trenger du å se for at du skal skjønne? Hvor mange ganger må flere tusen skoleelever streike for at du skal forstå?

Å handle mot klimaendringene i dag er det beste og smarteste du kan gjøre. Det beste du kan gjøre for de fattige og det beste du kan gjøre for de rike. Klimaendringer rammer alle mennesker, men det er de menneskene som kan, som burde kjempe for kloden. Og vi kan.

Klimaendringene er usosiale. Norge, som har tjent seg rike på å forurense, har kapital til å kunne leve godt med klimaendringene. Mens sykt mange mennesker som lever under fattigdomsgrensen, må stå i det og føle det på kroppen.

Det er urettferdig at du og din regjering fortsatt i dag kan få styre landet og vår handlekraft. Det er urettferdig at dere fortsatt øker oljeproduksjonen når dere er fullt klar over at klimaendringer dreper. Det er urettferdig at du kan stå og fortelle flere tusen ungdommer som står ute i regn og streiker for framtida, at dere kommer til å greie å nå målene i Paris-avtalen, når dere ikke gjør det. At det dere gjør for kloden er nok, for det er det ikke. Det er å lyve og gi falsk håp.

Jeg håper virkelig ingen stemmer på deg og ditt parti til høsten, for dere gjør noe kriminelt. Ikke fordi dere har dårlige politikere, men fordi dere enkelt og greit synes penger er viktigere enn medmennesker. Dere synes også det er viktigere at Norge skal være mye rikere enn andre, istedenfor å gi de neste generasjonene ei framtid.

Dere står og ser på, istedenfor å gripe inn. Noe som de fleste skolestreikene tydeligvis har lært på skolen. Det hjelper ikke å håpe på forandring, man må være forandring, og forandring skjer ikke av å åpne oljefelt på oljefelt. Forandring skjer når vi satser på fornybart og slutter å satse på ikke-fornybart. Og når vi satser på framtida istedenfor nåtida.

Forandring skjer når vi stemmer grønt istedenfor grått.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.