Ta kontroll over pengene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig klarere at vi er vitne til en finanskrise som er mer alvorlig enn på 1930-tallet, men foreløpig er det håp om at motkonjunkturpolitikk og fordelingspolitikk vil dempe virkningene av finanskrisen på realøkonomien. Om det lykkes vil tiden vise.

I motsatt retning trekker at dagens finansmarkeder og økonomier i mye større grad enn på 1930-tallet er vevd sammen i gjensidige avhengighetsforhold som bidrar til dominoeffekter og risiko av ukjent omfang.

Kanskje kan de rike landene gjennom sine krisepakker ri av og mildne konsekvensene av finanskrisen. Men foreløpig er det ingen som kan forutse hvor dyp og langvarig krisen vil bli og hvilke effekter den vil få. Krisen representerer imidlertid ikke bare en trussel, men også en unik mulighet for å undersøke alternativer som kunne bringe det økonomiske systemet i samsvar med økosystemet. Det er tankevekkende at finanskrisen kunne utløse så store ressurser på så kort tid, mens man ennå ikke har lyktes med å sette inn effektive tiltak mot den globale oppvarmingen. I stedet for nok en gang å prioritere pengeøkonomien over livsgrunnlaget, burde dette være en anledning til å se økologi og økonomi i sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer