- Ta oss på alvor!

«Boikott Turboneger! De er homofobe, fascistiske og rasistiske,» skrek demonstranter sist Turboneger spilte i USA. Men det homofikserte Oslo-bandet er overbevist om at dongeri, helskjegg og tung damesminke en dag skal føre dem mot toppen av popstjernehimmelen.

Og kanskje har de rett. Siden utgivelsen av «Ass Cobra» har Turboneger opplevd en formidabel internasjonal interesse for sitt noe spesielle konsept og image.

- Nå er vi over på et større og mer «kommerst» nivå. Det er på tide å regne med oss. Vi har urettferdig blitt sett på som tulleband, klager gruppa.

Nå sier Turboneger, tro det eller ei, at de vil bli tatt på alvor.

- Det har vært for mye uniformering og for lite kostymering. Vi skal egenhendig få sirkuset tilbake til rocken, postulerer Hertis, alias Hans Fredrik Dybvad, vokalisten som kanskje er mest kjent for å antenne en rakett i rumpa hver gang Turboneger står på scenen.

Turbo-demonstranter

Ikke alle er like begeistret for gruppas outrerte homoimage. Sist de spilte i San Francisco klarte de å erte på seg lokale homseaktivister.

Turboneger er dermed det eneste norske bandet som trekker like mange demonstranter som tilhengere til konsertene sine.

Til tross for at de definerer musikken som deathpunk og kan skilte med platetitler som «Vaya Con Satan», har bandet aldri har hatt noen forbindelser med det satanistiske miljøet.
Men det tok ikke lang tid før gruppa fikk sitt demoniske varemerke.

- Hertis ble transformert til dongeridemon i 1992, og allerede etter et par måneder; vips, så var vi et homoband, mimrer Happy Tom, som ellers går under navnet Tomas Seltzer.

Androgynt

- Hvorfor akkurat dette imaget?
- Se på Mick Ronson, Alice Cooper, David Bowie og Village People. Vi følger opp det androgyne i underholdningsbransjen, sier Hertis.

- Hvor i rockelandskapet er dere egentlig?
- Vi er der Alice Cooper var i 1972.

Kanskje er det en subtil form for hevn fra svenskenes side, sikkert er det at søta bror er i ferd med å gjøre Hertis til rikssynser i Sverige. Hver fredag uttaler han seg om norske forhold i avisa Expressen.

- De ringer og intervjuer ham en gang i uka. Hertis har fast spalte med bilde og greier.

COOPER-KOPIER: - Vi er der Alice Cooper var i 1972, sier Turboneger.