- Ta pengane frå de eldre

Per Inge Torkelsen fikk drapstrusler etter harselasen med norsk idrett. Nå er det «sutrande gamlinger» som får gjennomgå.

I dag slapp Stavanger-humoristen «Den store stygge eldreboka». Opprinnelig hadde humoristen tenkt å kalle boka «Drep de eldre», men Samlaget satte foten ned. Mannen som anbefalte å «gi ungane sprit før idretten tar de», vil provosere nok en gang.

Sutredetektor

Torkelsen er lei av pensjonistenes sutring om dårlige levekår. - De eldre har det bedre enn mange andre, det viser statistikkene. De har mer penger på bok, lavere boutgifter og flere tilbud enn noen gang. Allikevel syter de over hvor hardt livet er, og blir ikke fornøyd av å få fire statsbudsjett slengt i hodet, mener han.

I boka foreslår han at alle eldre utstyres med en sutredetektor, som sender 3600 volt gjennom kroppen når sutringen tar til rundt bordet på eldrekafeene.

Mot FrP

Politiske partier har eldreomsorg høyt oppe på lista. Torkelsen sier rett ut at boka er et oppgjør mot FrP, og raser mot Os kommunes innvandrerregnskap. - Vi burde ha et pensjonistregnskap i stedet, for å vise hvor mye pensjonistene virkelig koster oss, sier han engasjert.

Han mener at argumenter som «vi bygde landet», «vi vant krigen» og «Alt går bare nedover. I går så jeg en neger som kjørte BMW» ikke er holdbare argumenter for å få tildelt mer penger. I stedet vil ha gi midler til samfunnsgrupper som han mener burde ha honnørrabatt og gratis fotpleie, for eksempel alenemødre.

DREP DE ELDRE: Per Inge Torkelsen tordner mot den eldre garde.