- Ta Stenstrøm av skjermen

- Oddvar Stenstrøm gjødsler hatet i «Holmgang». Det er problematisk at han mistenkeliggjør svake grupper og stiller infame spørsmål. Kåre Valebrokk bør ta ham av lufta straks, ellers bør ikke TV2 få fornyet konsesjonen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsviter og samfunnsforsker Erling Dokk Holm i Norsk Form kritiserer «Holmgang»s programleder. Ikke bare på grunn av temavalg og gjengangere blant gjestene, men også fordi han mener programlederen har en stil som «lyser av hat og forakt».

Stenstrøm eller konsesjon

- Kåre Valebrokk bør ta Oddvar Stenstrøm av skjermen straks og erstatte ham med en som ikke er så destruktiv. TV2 bør ikke få fornyet konsesjon med ham som programleder, sier Dokk Holm.

Han har gått igjennom lista over emner som har vært debattert i «Holmgang», og misliker funnene sine sterkt. Han har funnet en klar overvekt av saker der samfunnets svake grupper blir utsatt for det Dokk Holm kaller mistenkeliggjøring.

- Hva er det som provoserer så sterkt? Hvorfor vil du fjerne Stenstrøm?

- Dette kan begrunnes saklig. Hvis det er slik at vi skal ha en allmennkringkaster som har folkeopplysningsidealet i fokus, så kan man ikke ha programledere som åpenbart fremmer rasistisk og paranoid tankegang. Jeg synes det bryter med selve allmennkringkasterideen. Jeg synes det svekker konsesjonssøknaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer