Ta telefonen

Se videoen og få en «Ringetonetrall» i julegave.

(Dagbladet.no): Blinkbrukeren 2snill har vært ute i kunstnerisk ærend og laget en musikkvideo vi fikk lyst til å dele med dere.

«Ringetonetrall» er et multimedieeksperiment sammensnekret av Erik Meyn (51), som han egentlig heter. I videoen synger han om å ta telefonen når den ringer.

- Egentlig er det en sang litt til meg selv. Vi er jo blitt veldig tilgjengelige for tiden. Det hender jeg får en sperre når det ringer, og ikke svarer. Det er en fleipesang om det, forklarer Meyn.

Han jobber som producer i underholdningsavdelingen i NRK, og har vært Blink-medlem siden 2004.

- Når jeg velger steder jeg vil være på nettet, er jeg kritisk. Blink er det beste internettsamfunnet i Norge. Det finnes ikke et annet sted hvor jeg kan skrive norsk tekst, lage musikk, lage ringetone, lage video, ha venner og date i samme pakke. Jeg ville lage noe som viser dette, sier produceren.

Han har brukt webprogrammet Studio B for å lage musikk og ringetone til sin ringetonetrall. Programmet lar brukerne sette sammen et utvalg av lydkutt - trommer, bass, melodilinjer, vokal og effekter.

I tillegg er det mulig å laste opp egne lydklipp, som passer inn i musikken. Når puslespillet er ferdig kan hele låta publiseres, og andre blinkbrukere kan stemme på arbeidet.

Erik Meyn har tydeligvis truffet noe med sin "Ringetonetrall". For øyeblikket er han mest spilt på Studio B de siste 48 timer, og nummer åtte i julekonkurransen.

Nå arrangeres det julekonkurranse på Studio B, og årets den som lager årets julehit på Studio B vil vinne et stereoanlegg fra HiFi-klubben. Les mer om konkurransen her.

Det er også åpnet for en rekke nye funksjoner i Studio B, blant annet kan du nå sende låtene dine på b-post.