DEBATT

Debatt: Kjøttskam

Ta turen innom en gård, Sterri

Alle dyr skal ha det godt.

BØR BESØKE GÅRD: Aksel Braanen Sterri, jeg oppfordrer deg til å ta turen innom en gård, og se hvordan dyrene virkelig har det, skriver innleggsforfatteren.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BØR BESØKE GÅRD: Aksel Braanen Sterri, jeg oppfordrer deg til å ta turen innom en gård, og se hvordan dyrene virkelig har det, skriver innleggsforfatteren. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Alle dyr i norsk husdyrproduksjon skal ha det godt. Det tror jeg alle kan være enig om. Bildet Aksel Braanen Sterri maler i Dagbladet den 20. juli av hvordan norske husdyr har det, kjenner jeg meg ikke igjen i, verken som husdyrbonde eller som tillitsvalgt i Bondelaget.

Det stemmer heller ikke overens med det som kommer frem i Mattilsynets årsrapport. Der skriver de at dyrevelferden for landdyr er god, selv om det finnes utfordringer, at det er gode forutsetninger for å ivareta dyrevelferden i Norge, at de har god oversikt over dyrehold, og et godt samarbeid med næringsorganisasjoner.

Hos slaktegris er det noen utfordringer, dessverre. Mattilsynet meldte i sin rapport at de i 2018 fortsatt fant alvorlige avvik i Rogaland. Dette tar næringen på alvor, og det er derfor utarbeidet dyrevelferdsprogram for svin som regjeringen nå har bestemt at skal forskriftsfestes. Det er vi glad for. De som ikke følger lovverket ødelegger for alle. Vi kan ikke støtte produsenter som har dårlig dyrevelferd.

Dyrevelferdsprogrammene er relativt nye, og vi både håper og tror at de vil ha stor effekt på dyrevelferden. Det er også verdt å nevne at det er utviklet dyrevelferdsprogrammer for slaktekylling og kalkun, og at det arbeides for å få på plass tilsvarende programmer for alle produksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer