DEBATT

­ Ta vare på hverandre og tenk på fremtiden

Politiets ønske for russetida.

­ Ta vare på hverandre og tenk på fremtiden
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Våren har kommet og med den følger russefeiringen. En feiring som i utgangspunktet skal være en markering for avsluttet 13 års skolegang. Flotte opplevelser, nye venner og gode minner skal danne grunnlaget for en ny epoke, videre utdanning eller jobb.

Politiet opplever det ikke slik.

Vi henvender oss til ungdommen selv og foreldrene. Vi ønsker et fortsatt samarbeid, men med et annet fokus. Vi ønsker å sette i gang en tankeprosess til ungdommen selv og til foreldrene for å få til en endring, og ta et oppgjør med den utvikling vi ser. Vi inviterer til samfunnsdebatt der også skolene, ungdomsorganisasjoner og politisk ledelse bør delta.

Hvert år har russefeiringen fått sitt fokus med ulike alvorlige og mindre alvorlige hendelser, vi ser det på denne tiden i både lokal og nasjonal media. I så måte er intet nytt. Imidlertid synes vi det er bekymringsfullt å se utviklingen av konseptet rundt russefeiring. Russefeiringen har utviklet seg til å bli en organisert fest som strekker seg over flere måneder. Noen starter flere år før de skal være russ.

Mange blir stående utenfor

Russebuss og «rulling», er fenomener som bringer med seg mange uheldige sider. En ting er kostnadene. I tillegg kommer sosialt press, sexpress, utenforskap, rusmisbruk og trafikksikkerhet som utfordringer for ungdommen selv og andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer