Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Ta vare på hverandre

Vi må alle vise oss fra den beste siden i tiden vi nå er inne i.

STENGT RESTAURANT: - Ta vare på dere selv, og kom tilbake når dere er friske igjen, står det på skiltet til Teddybjørnen i et restaurantvindu i Paris. Foto: Francois Mori/AP/NTB Scanpix
STENGT RESTAURANT: - Ta vare på dere selv, og kom tilbake når dere er friske igjen, står det på skiltet til Teddybjørnen i et restaurantvindu i Paris. Foto: Francois Mori/AP/NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Vi er inne i en vanskelig tid, ei tid da mye er usikkert og ukjent. Vi må alle vise oss fra den beste siden i tiden vi nå er inne i. Vi må støtte hverandre, vi må være der for hverandre. Mange personer med traumer, som kanskje har flyktet fra uro og krig, sliter spesielt i disse dager. Mange forteller om panikk og angstanfall. Det er utrolig viktig at vi nå tar vare på og hjelper hverandre. Vi må lytte til andres bekymring, vi må ta det på alvor. Vi må ikke latterliggjøre andres redsel og frykt.

Amal Aden.
Amal Aden. Vis mer

Det finnes en del personer som bor i Norge som ikke snakker norsk, mange av disse får ikke helt med seg hva som skjer. Det er mye frykt og usikkerhet rundt i mange hjem. Heldigvis har det nå kommet informasjon om Coronaviruset på flere språk på Folkehelseinstituttet sine sider. Men mange er fortsatt redd for at barna deres skal dø. Foreldre ringer meg og forteller at de knapt får sove.

Noen hamstrer, mens andre tør ikke å gå ut og handle. Mange har ikke noe særlig nettverk og føler seg ekstra redde og ensomme nå. Derfor er det så viktig å bry seg, ring noen du vet sitter alene og spør hvordan det går og hva du kan gjøre for dem.

I flere miljøer florerer det med konspirasjonsteorier. I Norge kan vi stole på informasjonen om pandemien vi får fra myndighetene og media. Dessverre er det mange som hører på falske nyheter fra sine opprinnelsesland. Den siste dagen før alle skolene i Norge stengte, holdt jeg foredrag for en voksenopplæring. På denne voksenopplæringen ble det benyttet tolker for å gi elevene informasjon om pandemien. Det er viktig at vi som kan flere språk hjelper de som ikke kan det norske språket. Sammen kan vi klare dette. Vi trenger hverandre nå mer enn noen gang.

Hele Norges coronakart