DEBATT

Coronaviruset:

Ta vare på hverandre

Vi må alle vise oss fra den beste siden i tiden vi nå er inne i.

STENGT RESTAURANT: - Ta vare på dere selv, og kom tilbake når dere er friske igjen, står det på skiltet til Teddybjørnen i et restaurantvindu i Paris. Foto: Francois Mori/AP/NTB Scanpix
STENGT RESTAURANT: - Ta vare på dere selv, og kom tilbake når dere er friske igjen, står det på skiltet til Teddybjørnen i et restaurantvindu i Paris. Foto: Francois Mori/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
LES ALT OM CORONA

Vi er inne i en vanskelig tid, ei tid da mye er usikkert og ukjent. Vi må alle vise oss fra den beste siden i tiden vi nå er inne i. Vi må støtte hverandre, vi må være der for hverandre. Mange personer med traumer, som kanskje har flyktet fra uro og krig, sliter spesielt i disse dager. Mange forteller om panikk og angstanfall. Det er utrolig viktig at vi nå tar vare på og hjelper hverandre. Vi må lytte til andres bekymring, vi må ta det på alvor. Vi må ikke latterliggjøre andres redsel og frykt.

Det finnes en del personer som bor i Norge som ikke snakker norsk, mange av disse får ikke helt med seg hva som skjer. Det er mye frykt og usikkerhet rundt i mange hjem. Heldigvis har det nå kommet informasjon om Coronaviruset på flere språk på Folkehelseinstituttet sine sider. Men mange er fortsatt redd for at barna deres skal dø. Foreldre ringer meg og forteller at de knapt får sove.

Noen hamstrer, mens andre tør ikke å gå ut og handle. Mange har ikke noe særlig nettverk og føler seg ekstra redde og ensomme nå. Derfor er det så viktig å bry seg, ring noen du vet sitter alene og spør hvordan det går og hva du kan gjøre for dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer