Tabbe-anmelderen fikk sparken

Slaktet en bok som ikke finnes. Nå har han anmeldt for siste gang.

(Dagbladet.no): Helsingborgs Dagblad valgte å sparke Kristian Lundberg etter at han harselerte med Britt-Marie Mattssons uskrevne kriminalroman.

10. desember skrev han en gjennomgang av høstens kriminalromaner i avisa, der han omtalte boka til Mattsson som «forutsigbar» med «skjematiske» karakterer.

- Kristians omdømme som bokanmelder er såpass skadet at han ikke kan fortsette. Vi vil likevel holde døra på gløtt, for eksempel hvis han vil skrive skjønnlitterære tekster hos oss. Vi liker jo Kristian, sier kulturredaktør Gunnar Bergdahl til Dagens Nyheter.

Bergdahl var nøye med å beklage det inntrufne overfor Mattsson, mens Lundberg valgte å ordlegge seg med humor. Blant annet skrev Lundberg, som også selv er forfatter, at Mattsson gjerne måtte slakte hans framtidige eller uskrevne bøker.

Dagens Nyheter spør derfor hva Bergdahl synes om Lundbergs uttalelser om at han gjerne kommer hjem til lesere og vasker opp for dem, for å gjøre ting godt igjen;

- Jeg ville ikke formulert meg på den måten. På den andre siden kjenner jeg en viss tilfredsstillelse i at det som står på kultursidene for en gangs skyld debatteres, svarer han.

LES OGSÅ:

MISTET JOBBEN: Litteraturanmelder Kristian Lundberg har skrevet sin siste anmeldelse for Helsinborgs Dagblad.
BLE SLAKTET PÅ FALSK GRUNNLAG: Britt-Marie Mattssons aktuelle roman sto på forlagets høstliste, men er fremdeles langt unna utgivelse.