Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tabbe skjøv ut Bruce

Den ukjente uteliggeren Wesley Willis tok plassen til Springsteen på VG-lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den avdøde Chicago-musikeren lå øverst på VG Lavpris hele tre uker i månedsskiftet mai/juni, og det til tross for at nesten ingen har kjøpt plata hans i Norge de siste åra.

Tidsskriftet Farojournalen avslører i dag at Willis\' plate stjal plassen fra den egentlige listetopperen Bruce Springsteen på grunn av en feilregistrering i systemet til IFPI, de internasjonale plateselskapenes interesseorganisasjon.

Samme navn

-  Dette er rett og slett en liten feil, og den har ikke oppstått hos oss. Det har skjedd ved en registrering et eller annet sted. Begge albumene hadde samme navn, sier IFPI-direktør Marte Thorsby til Dagbladet.


-  Samme navn?

-  Ja, de heter begge «Greatest Hits».

Ifølge Farojournalen var katalognummeret til Springsteens plate registrert på Willis. Ingen vet hvor feilregistreringen har skjedd, siden IFPI får opplysningene fra plateselskapene etter at de har vært innom andre instanser. Avdelingsleder i VG Rampelys, Espen Olsen Langfeldt, synes feilen er svært uheldig.

-  Vi må få IFPI til å sende ut en kraftig påminnelse til dem som sender inn data til VG-listene om at kodene må være riktige. Når det dukker opp merkelige navn som dette på lista må det dobbeltsjekkes, sier han til Farojournalen.

 LISTEROT: Bruce Springsteen var bestselgeren. men på VG-lista toppet en ukjent uteligger. Foto: SCANPIX
LISTEROT: Bruce Springsteen var bestselgeren. men på VG-lista toppet en ukjent uteligger. Foto: SCANPIX Vis mer

Liten glipp

Marte Thorsby mener IFPI har gjort det de kunne.

-  Det hender jo at ukjente artister ligger øverst på lavprislista. Vi sjekket at det var en utgivelse med det navnet. Vi sender også ut prøvelister til plateselskapene, så de kan sjekke om det er noen feil. Men dette er det umulig å gardere seg mot, sier hun.


-  Gjør ikke det at VG-lista mister troverdighet?

-  Nei, ikke i det hele tatt. Dette er en liten glipp, sier Thorsby.

Hun tror ikke at en slik feil har skjedd tidligere, verken på lavprislista eller hovedlista.

TOK PLASSEN: Den relativt ukjente artisten og uteliggeren Wesley Willis toppet VG-lista Lavpris i tre uker - selv om samleplata hans ikke selges i Norge.