Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Tabloid» legges ned - kutter stort i nyhetene

130 årsverk forsvinner i TV 2.

MØTER DE ANSATTE I DAG: TV 2-sjef Alf Hildrum. Foto: SCANPIX
MØTER DE ANSATTE I DAG: TV 2-sjef Alf Hildrum. Foto: SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): «Tabloid» er blant programmene som ryker når TV 2 setter i gang sin nye sparepakke.

130 av drøyt 800 årsverk forsvinner i TV 2 - blant dem mellom 40 og 50 årsverk  i nyhetsavdelingen. Etter det Dagbladet.no erfarer vil også profilavdelingen (som jobber med egenprofilering, vignetter osv.) legges ned, i likhet med ungdomsprogrammet «Waschera».

Heller ikke sporten skal skjermes. Her skal det kuttes 18 årsverk. Fra før er det varslet at Dokument 2 blir fjernet fra skjermen fra nyttår.

Underholdningsavdelingen vil derimot unngå kutt i denne runden, det samme vil TV 2.no. 

150 mill. må spares
TV 2-sjef Alf Hildrum innrømmer at kuttene kommer til å føre til nye krav for kanalens ansatte.

- Jeg kan ikke si at dette ikke vil merkes, det vil stilles større krav til journalistene og måtene det gjøres på. Men jeg har tro på, og har fått forsikringer fra de med ansvaret, at dette skal vi få til, sier Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

Han håper fremdeles å unngå oppsigelser av sine ansatte, og viser til at TV 2 unngikk dette da de fjernet drøyt 70 årsverk i fjor. 

150 millioner kroner må spares, gjennom ulike tiltak. Nyheter og teknikk skal kutte 40 millioner, mens administrasjonsstabene må kutte 36 årsverk.

Vil vurdere hovedkontor
Et stort spørsmål i prosessen var om TV 2-hovedkontoret ville flyttes fra Bergen til Oslo, men noen avgjørelse er ikke tatt på dette nå.

- Styret vil bli forelagt en vurdering av framtida av Bergen som hovedkontor. Vi må gjøre en vurdering av om det er riktig å være i Bergen i framtida, sier Hildrum.

Det koster naturligvis mer å ha hovedkontor to steder enn ett.

- Men det å flytte er også en betydelig ekstrakostnad, sier Hildrum.

Snakker om konsesjon
Hildrum forteller også at TV 2 er i forhandlinger med myndighetene om ny konsesjon.

TV 2s nåværende konsesjon går ut 31. desember.

På spørsmål om hva som ville gjort en eventuell konsesjon attraktiv, svarer Hildrum:

- Utsikter til inntekter vi ellers ikke ville ha fått. TV 2 har ambisjoner om å være en bred allmennkringkaster som også dekker områder som ikke lar seg fullfinansiere av reklame. Men det gjenstår å se om vi kommer i mål med det, sier Hildrum.

Og om det blir utlyst en ny konsesjon, er det fremdeles usikkerhetsmomenter:

- Da kan det jo hende andre vil søke, sier TV 2-sjefen til TV 2 Nyhetskanalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling