Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tabloid sjekking i New York

Bridget Jones møter Carrie Bradshaw når Bridget Harrison skriver bok.

(Dagbladet.no): Bridget Harrison (35) flyttet fra London til New York for å skrive om sitt singelliv i en daglig spalte i The New York Post.

Som resultat kommer boka «Tabloid Love» ut denne måneden.

Candace Bushnell, forfatteren bak «Sex and the City» eller «Sex og singelliv», har bare delvis innrømmet at hennes bøker bygger på egne erfaringer.

Harrison går derimot friskt ut og uttaler at «Tabloid Love» er rene memoarer og ikke fiksjon.

Beste singelsted

- De fleste mennesker skriver lett omskrevne portretter av folk. Jeg ønsket å skrive det slik det faktisk var. Alt i min bok er hundre prosent sant, hevder Harrison ifølge USA Today.

Boka handler om hvordan hun sa opp en trygg jobb i The Times of London og slo opp med den engelske kjæresten for å bli allroundjournalist i The New York Post. Der fikk hun også ansvaret for en spalte i avisa. Om dating.

Boka beskriver mange dårlige dater og Harrisons lengsel etter - og kapring av - Jack, en av redaktørene i avisa. Så mister hun ham, delvis på grunn av alle forholdene hun på ekte Carrie Bradshaw-vis beskriver i spalten sin.

SJEKKING PÅ TV: Skuespilleren Sarah Jessica Parker får Emmy for sin innsats som avisskribenten Carrie Bradshaw i 2004. Til høyre: Candace Bushnell som skrev bøkene tv-serien ble bygget på. Foto: SCANPIX
SJEKKING PÅ TV: Skuespilleren Sarah Jessica Parker får Emmy for sin innsats som avisskribenten Carrie Bradshaw i 2004. Til høyre: Candace Bushnell som skrev bøkene tv-serien ble bygget på. Foto: SCANPIX Vis mer

Harrison tilbrakte fem år i New York.

- Hvis du er singel er New York det beste stedet å bo. Men jeg tøyser også med at jeg må reise hjem til London for å finne en mann å gifte meg med. Jeg tror ikke jeg vil finne en sånn en i New York, sier hun til USA Today.

Slaktet

Så: Er alt sant? Og hva betyr det å fortelle sannheten?

Harrison har i hvert fall forandret navnene til en av mennene hun gikk ut med, samt to menn som hun falt for.

- Når du dater noen, tror du aldri at gjøre-det-slutt-samtalene og de intime øyeblikkene skal ende opp i en bok. Jeg tror dette er noe begge disse mennene følte var et svik. Men jeg er fremdeles venner med dem. På en måte, tillegger Harrison.

Boka lover ikke hva den holder, skal vi tro USA Todays anmelder:

- Om bare Bridget Harrisons memoarer var så friske som det Lolita-liknende omslaget med rosa lepper som på provoserende skolepikevis biter i en blyant, skriver de i dag.

Anmelderen mener boka faller til jorden:

- På tross av forferdelige blinddater og romantiske feilslag, beskriver boka for det meste Harrisons forhold til en emosjonelt forstoppede redaktøren, i et sørgesanglangsomt tempo, skriver hun.

Og anbefaler heller leserne sjekke tv-programmet for repriser av «Sex and the City».

SKRIVER «SANNE» DATEHISTORIER: Bridget Harrison debuterer med memoarboka «Tabloid Love» om sine fem år i New York.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling