lærer og elev: Andrea Bræin Hovig og Tarjei Sandvik Moe spiller mot hverandre i spillefilmen «En affære», som handler om en elev og en lærer som innleder et seksuelt forhold. Video: SF studios Vis mer Vis mer

«En affære»

Tabu-sex mellom kvinnelig lærer og 16-årig elev

Se traileren fra den erotiske thrilleren «En affære».

Her kan vi by på en ny smakebit fra spillefilmen «En affære». Den erotiske thrilleren har premiere 5. oktober.

Hemmelig begjær, ulovlig kjærlighet, utroskap og et pikant forhold mellom lærer og elev, pakket inn i thrillerformat, er stikkord for «En affære».

Se klippet øverst i saken.

Pikant lærer/elev-forhold

Filmen handler om gymlæreren Anita, spilt av Andrea Bræin Hovig (44), som innleder et seksuelt forhold til mye yngre Markus, sin 16 år gamle elev, spilt av Tarjei Sandvik Moe (18).

Etter å ha sett noen smakebiter tidligere i år, finner Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad det interessant at scenene er såpass erotiske.

– Estetikken, musikken og det varme lyset og nærbildene av naken hud, har mer til felles med «Fifty Shades of Grey» enn med norsk sosialrealisme. De tar en relasjon som er forbudt og som de aller fleste vil reagere moralsk på, nemlig mellom en ungdomsskoleelev og læreren hans, og gjør det sexy, til en forførelse, har Hobbelstad uttalt til Dagbladet tidligere.

Etter metoo

– I kjølvannet av metoo-kampanjen er filmens handling mer aktuell en noen gang. Vi har ønsket å lage en nyansert skildring av et usunt forhold, som likevel er dypt menneskelig, sier regissør Henrik Martin Dahlsbakken i Filmbros.

– Jeg er veldig stolt av prestasjonene som gjøres i filmen, både av hovedrollene og en rekke biroller, bestående av blant andre Carsten Bjørnlund, Anneke von der Lippe, Agnes Kittelsen, Mads Ousdal, Lea Meyer og Mattis Herman Nyquist. De leverer alle på topp nivå, sier regissøren.

Veldig drøyt

Handlingen er lagt til Snarøya i Bærum. Der får Anita, en sosialt inkompetent og svært ensom tidligere turner, jobb som gymlærer på en skole. Ekteskapet er tomt, og i møtet med langt yngre Markus føler hun seg for første gang på lenge sett og begjært.

– Karakteren min er veldig drøy, har Andrea Bræin Hovig uttalt til Dagbladet.

– Filmen har vært svært interessant å spille inn. Jeg har aldri jobbet så hardt før, men den gode kjemien på settet, og med Tarjei, gjorde innspillingen helt topp, sa Bræin Hovig til Dagbladet i mars.

En drømmerolle

Sandvik Moe ble kjent gjennom NRKs suksesserie «Skam», der han spilte rollen som Isak. Overfor Dagbladet har han tidligere beskrevet karakteren Markus som en drømmerolle.

– Markus er så utrolig selvsikker i alt han gjør, sier han.

– I spillefilm er det mye mer tid til å utvikle karakteren, noe som er veldig spennende. I «Skam» fikk vi bare ett manus av gangen, uttalte han tidligere til Dagbladet.

Chris klarer ikke å si tittelen på dette spillet uten å fnise. Han kom over spillet «Pure / Electric Love» på Nintendo Switch, og ble veldig usikker på hva slags spill det egentlig var. Det kom tydelig fram at det ikke er et barnevennlig spill. #pureelectriclove #nintendo #nintendoswitch Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP ... Vis mer