Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Taburockere til Norge

Rammstein med ny samleplate og Europaturné i 2012.

NORGESAKTUELLE: Skandalemakerne i Rammstein er snart klar med nytt samlealbum og legger i den forbindelse ut på ny turné. Foto: P. R. Brown
NORGESAKTUELLE: Skandalemakerne i Rammstein er snart klar med nytt samlealbum og legger i den forbindelse ut på ny turné. Foto: P. R. Brown Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19. februar neste år returnerer de tyske taburockerne Rammstein til Norge og Valhall Arena i Oslo.

Sekstetten, som sist spilte i Bergen sommeren 2010, legger ut på en omfattende Europaturné i forbindelse med lanseringen av samleplata «Made In Germany 1995 - 2011».

Gigantpenis Rammstein er viden kjent for sine spektakulære sceneshow med enorme mengder fyrverkeri, eksplosjoner og lys i alle varianter.

ANNO 1995: Nykommere. Foto: Joachim Gern
ANNO 1995: Nykommere. Foto: Joachim Gern Vis mer

Da industriheltene spilte i Valhall i fjor vinter, kunne man blant annet bevitne brennende mennesker og en skumsprutende gigantpenis.

Dagbladet anmeldte bandets Berlin-stopp på samme turné og hadde følgende å si om konserten:

«Det smeller i bomber og den monumentale åpningslåten «Rammleid» får 12.000 tyskere til å gå av hengslene. Rammstein er i hjembyen for å holde fest fire dager til ende i spektakulære Velodrom Arena. Slikt går ikke upåaktet hen, og sekstetten er som seg hør og bør utrustet til tennene med vanvittige lyseffekter, prangende scenedekor og et traktorlass med fyrverkeri.»

Kontroverser Bandet er heller ikke fremmed for kontroverser. Singelen «Ich Tue Dir Weh», fra forrige plate «Liebe Is Für Alle Da», ble forbudt i hjemlandet på grunn av tekstens påståtte lefling med sadomasochisme. Plata måtte lanseres på nytt uten sangen.

Bandet har også vakt oppsikt for å synge om tema som Fritzel-saken og kannibalen Armin Meiwes.

Nytt show «Made In Germany 1995 - 2011» oppsummerer karrieren til de millionselgende tyskerne, og i forbindelse med turneen lover gjengen både spiller ny scene, et helt nytt show og et sett spekket med alle deres største hits.

ANNO 1998: Gjennombrudd. Foto: Olaf Heine
ANNO 1998: Gjennombrudd. Foto: Olaf Heine Vis mer

Billettene blir lagt ut for salg 8. juli.