Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tafatt type

Trynet hans kjenner du sikkert fra tv - som «DNB-Trygve» eller som nisse på låven. Nå tar han over rollen som tafatt mann på Centralteatret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forestillingen «Tatt av Kvinnen» var en stor suksess i høst, og nå blir det ekstraforestillinger. Men med ny mann i hovedrollen. Trond Fausa Aurvåg går inn i rollen som Erlend Loes litt tafatte mannsfigur etter Gard B. Eidsvold.

Sist ble han sett som sykkelbudet Steven Evensen fra Fetsund, i TVNorges reality-satiriske julekalender «Nissene på låven».

Han hadde en rolle i filmen Budbringeren , men allemeannseie ble han som «DNB-Trygve». I reklame-serien for Den Norske Bank, som gikk som en farsott på slutten av 90-tallet. «Du Marianne... men om noen år - millioner», uttalte Trygve optimistisk gang på gang, mens Marianne måtte roe ham ned.

Det var før han kom inn på Teaterhøgskolen. Siden da er han faktisk ferdig med det også, og spilte i høst sin første store rolle som seriøs skuespiller. Det var som Mozart i forestillingen Amadeus på Oslo Nye.

Nå skal han altså spille hovedpersonen i Erlend Loes debutroman. En mann som ser sitt liv bli tatt over av en kvinne, mens han står maktesløs og ser på.

Stykket fikk gode kritikker og i Dagbladet mente anmelder at stykket var en «vellaget, moderne komedie - robust, elegant teater - vellykket»

Les mer om stykket på sidene til Oslo Nye teater.

Hele Norges coronakart