Taggete prinsesse

Ingrid Alexandra nå på frimerket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frimerket kommer i forbindelse med dåpsdagen 17. april.

- Dette er Postens dåpsgave til prinsesse Ingrid Alexandra, sier pressesjef i Posten Norge AS, Birgitte Lund Nakken.

Prinsessemerket har verdien 6 kroner og utgis i 1,8 millioner eksemplarer. Frimerket har utgangspunkt i et fotografi som Guri Dahl har tatt av prinsessen, mens Enzo Finger er ansvarlig for design.

- Vi var på jakt etter et bilde av prinsessen som passet for anledningen, og det vi kom fram til var et yndig, drømmersk og romantisk bilde som tåler å være et frimerke, sier Enzo Finger til NTB. Før han valgte ut Guri Dahls bilde av prinsessen, hadde han også sett igjennom kronprins Haakons egne, private bilder av prinsessen fra tiden rett etter fødselen.

På frimerket av prinsessen er det også et trykk av den norske arvefyrstekronen. Den fikk Finger tillatelse fra Slottet til å bruke på dåpspresangen til prinsesse Ingrid Alexandra.

I 2001 hadde Finger, sammen med gravøren Sverre Morken, ansvaret for miniatyrarket til Nobels fredspris 100-årsjubileum. Finger har vunnet flere designpriser for sine norske frimerker og tilhørende samleprodukter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer