Taggete prinsesse

Ingrid Alexandra nå på frimerket.

Frimerket kommer i forbindelse med dåpsdagen 17. april.

- Dette er Postens dåpsgave til prinsesse Ingrid Alexandra, sier pressesjef i Posten Norge AS, Birgitte Lund Nakken.

Prinsessemerket har verdien 6 kroner og utgis i 1,8 millioner eksemplarer. Frimerket har utgangspunkt i et fotografi som Guri Dahl har tatt av prinsessen, mens Enzo Finger er ansvarlig for design.

- Vi var på jakt etter et bilde av prinsessen som passet for anledningen, og det vi kom fram til var et yndig, drømmersk og romantisk bilde som tåler å være et frimerke, sier Enzo Finger til NTB. Før han valgte ut Guri Dahls bilde av prinsessen, hadde han også sett igjennom kronprins Haakons egne, private bilder av prinsessen fra tiden rett etter fødselen.

På frimerket av prinsessen er det også et trykk av den norske arvefyrstekronen. Den fikk Finger tillatelse fra Slottet til å bruke på dåpspresangen til prinsesse Ingrid Alexandra.

I 2001 hadde Finger, sammen med gravøren Sverre Morken, ansvaret for miniatyrarket til Nobels fredspris 100-årsjubileum. Finger har vunnet flere designpriser for sine norske frimerker og tilhørende samleprodukter.

Prinsesse Ingrid Alexandra blir Norges yngste kongelige som foreviges på frimerke. I 1856 ble svenske kong Oscar 1 den første kongelige på et norsk frimerke.

Oslo (NTB)

<B>NYTT FRIMERKE: Seks kroner koster det.