DEBATT

Ord og makt:

- Tajik har Obama-kvaliteter

Dagbladet kårer Norges tolv beste kvinnelige talere. Hadia Tajik er blant dem som imponerer mest.

Jury: Knut Olav Åmås, Ratna E. Kamsvåg, Mina Gerhardsen og Martine Aurdal har kåret tolv av landets beste talere. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Jury: Knut Olav Åmås, Ratna E. Kamsvåg, Mina Gerhardsen og Martine Aurdal har kåret tolv av landets beste talere. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De har ordet i sin makt, og makt med ord: Norges beste talere trollbinder forsamlinger og setter dagsorden. I forbindelse med 8. mars har Dagbladet kåret de tolv beste kvinnene. Med retorisk og språklig eleganse utmerker de seg alle som mektige og ledende stemmer i samfunnsdebatten.

–Gjennom åra har vi hatt mange ulike kåringer i Dagbladet, men denne viktige muntlige formen har vi aldri satt spesifikt søkelys på tidligere, sier Dagbladets debattansvarlige, Martine Aurdal.

Sammen med Knut Olav Åmås, Mina Gerhardsen og Ratna Elisabet Kamsvåg, har hun utgjort kåringas erfarne jury. Som tidligere redaktør for debatt, kultur og forskning i Aftenposten, samt en sving innom Kulturdepartementet som statssekretær, kjenner Fritt Ord-direktør Åmås taler-feltet godt. Det gjør også Gerhardsen, som tidligere taleskriver ved Statsministerens kontor og nå aktuell med boka «Å lykkes med taler» på forlaget Res Publica.

–Å kåre de beste kvinnelige talerne er med på å synliggjøre verdien av å være en god formidler av samfunnsperspektiv. Disse kvinnene er med på å løfte debattene og de gjør oss klokere, mener Gerhardsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer