Tajik må gripe inn i Munch-rotet

Som etterkommere av Edvard Munch ønsker vi at sentrale politikere nå griper inn i beslutningstakingen knyttet til lokalisering av nytt Munch-museum.

MUNCHS ARVINGER: «Vi anmoder på det sterkeste at Statsråden griper inn og bidrar til en løsning», skriver artikkelforfatterne. Fredag overtok Hadia Tajik kulturministerposten fra Anniken Huitfeldt. Foto: Melisa Fajkovic
MUNCHS ARVINGER: «Vi anmoder på det sterkeste at Statsråden griper inn og bidrar til en løsning», skriver artikkelforfatterne. Fredag overtok Hadia Tajik kulturministerposten fra Anniken Huitfeldt. Foto: Melisa Fajkovic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til statsråd Hadia Tajik. Som etterkommere av Edvard Munch ønsker vi at sentrale politikere nå griper inn i beslutningstakingen knyttet til lokalisering av nytt Munch-museum. Munch-samlingen må få det museet den burde hatt for mange, mange år siden. Den krevende og utmattende prosessen knyttet til plassering av et nytt museum er uheldig.

Vi ønsker at et nytt Munch-museum blir realisert uten unødvendige forsinkelser. Dette er en beslutning som er av så stor nasjonal interesse og betydning at den ikke bør overlates til lokalpolitikere i Oslo alene.

Da Edvard Munch døde i 1944 testamenterte han hele sin samling til Oslo kommune. Det dreier seg om ca. 1100 malerier, ca. 18 000 grafiske verk, ca. 4500 akvareller og tegninger, seks skulpturer, 92 skissebøker mm. Det tok 19 år å få et eget Munch-museum på Tøyen. Alle er enige om at museet i dag er for lite. Mindre deler av samlingen kan vises samtidig, og forskning knyttet til Munch og hans arbeider har i Norge vært begrenset grunnet manglende plass og kapasitet.

Munch-museet på Tøyen har 120 000 besøkende i året. Munch-museet har selv beregnet at plassering av et nytt museum i Bjørvika vil innebære ca. 500 000 besøkende årlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer