Tajik om Anundsen-brevet: - Krast og irettesettende

Arbeiderpartiets nestleder, Hadia Tajik, mener justisministeren vakler.

BER OM ÅPEN DEBATT: Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, ønsker at justisminister Anders Anundsen (Frp) og generalsekretæren i Norsk presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, tar debatten offentlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BER OM ÅPEN DEBATT: Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, ønsker at justisminister Anders Anundsen (Frp) og generalsekretæren i Norsk presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, tar debatten offentlig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Uttalelsen kommer etter at Dagbladet omtalte brevet justisminister Anders Anundsen sendte til generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum. Skrivet er formulert på departementets brevpapir, og i brevet kommer det fram at statsråden ønsker et møte med presseprofilen.

LES OGSÅ: Det er på tide at han får et kallenavn: Lille-Erdogan

Grunnen er den skarpe kritikken hun kom med da Anundsen figurerte i en helsides annonse i Aftenposten i mars under tittelen «Samfunnssikkerhet». Selv om brevet ble sendt 16. mars, var det ikke mulig å finne i de offentlige postjournalene. Departementet skyldte på etterslep, men andre dokumenter som er datert samme dag, ble imidlertid offentliggjort i midten av forrige uke.

- Bekymringsfullt Nå melder flere politikere seg inn i debatten. Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Arild Grande, mener brevet til Anundsen viser at han vakler i grunnleggende demokratispørsmål:

- Det hadde vært nyttig om Anundsen fortalte åpent hva det er med den frie presse han er skeptisk til, og at presseorganisasjonene fikk forklart ham noen grunnleggende prinsipper, og gjerne i debatt. Det er bekymringsfullt med en justisminister som vakler i et så grunnleggende spørsmål som selve fundamentet for vårt demokrati, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer