«Taken 2» tok kinotoppen

Eksplosiv åpning for Liam Neeson-thriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske kritikere var lunkne til «Taken 2» - oppfølgeren til den Luc Besson-produserte thrilleren fra 2009 som for alvor lanserte Liam Neeson som actionskuespiller.

Men i USA og Canada har den tatt toppen på kinolistene i helga, foran animasjonen «Hotel Transylvania» og komedien «Pitch Perfect», melder Reuters.

Det nordamerikanske markedet har gitt produsentene i 20th Century Fox 50 friske millioner dollar siden fredagens premiere på «Taken 2». Filmen har spilt inn ytterligere 55 millioner dollar i resten av verden.

- Dette bare overgår forventningene våre, sier Chris Aronson, direktør i filmselskapet, som sier han på forhånd håpet filmen ville tjene inn rundt 30 millioner.

Originalen spilte i sin tid inn 24,7 millioner dollar da den hadde premiere i januar 2009. «Taken» endte med å tjene 145 millioner dollar totalt.

Hvordan den nye filmen har blitt tatt imot av norske kinogjengere får vi vite når statistikken oppdateres mandag morgen. Her til lands har den blant annet konkurrert mot den høyt profilerte svenske krimmen «Hypnotisøren».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer