Tåketale

Det er synd at våre politikere ikke snakker som Rolv Wesenlund. Wesenlund er tidlig oppe og lager morgenkåseri i NRK P2. Jeg skjønner veldig godt hva han sier og mener. Jeg har større problemer med politikere som snakker i fjernsyn på kveldstid.

Hvorfor, når Norge er et av verdens rikeste land, er vi så fattige at Marinemuseet i Horten må holde stengt og bare åpne for forhåndsbestilte skoleklasser etter avtale? spurte Wesenlund. Han snakket sosialøkonomi - kanskje det også var nasjonaløkonomi - i drøye fire minutter og gjorde det på en måte som gjorde at mine tanker fortsatte i de baner lenge etterpå.

Etter å ha hørt på Tom Thoresen (Ap) og Per-Kristian Foss (H) i «Politikk i kveld» på NRK2 hos Terje Svabø i går kveld fikk jeg ingen bonus i eget hode, snarere tvert imot. Her var ingen tankeflukt, bare ullent politikersnakk. Heldigvis var radioens Bjørn Bø der. Han sa at keiseren har jo ingen klær, det som skjer nå er ikke en kamp om lovlighet eller holdbarhet. Det er en kamp om makta.

Tørt krutt

Hvorfor påpekte ikke Terje Svabø selv dette? Er han blitt fanget i politikernes nett etter å ha jobbet på deres banehalvdel så lenge? Kanskje han skal gjøre som Drillo og analysere videoer og eget spill i ettertid? Jeg er ikke i tvil om at han trenger både større pågåenhet og tørrere krutt enn det han har vist i det siste. Jeg er også helt overbevist om at selve programformen i denne forvisningskanalen kan trenge oppussing, fornyelse og større ressurser. Hvorfor ikke invitere den eminente tegneren Ellen Auensen til å drysse humoristisk strek-krydder? Hun synes nå ledig på markedet etter et drøyt tiår i svensk tv.

Fotballfest

Så var det fotballfest på Lerkendal. Hadde noen sagt til meg for få år siden at man skulle spille europeisk toppfotball i Trondheim i mars måned, ville jeg bedt dem dra et annet sted. Nå var det helt utrolig å se et norsk lag spille så suverent og ha en slik ballbehandling og sans for spillet som Rosenborg viste i går, spesielt i første omgang. Nok en gang viste TV3 at de har den produksjonstekniske ekspertise som stiller dem på linje med de aller beste. Bare synd at ikke det beste laget vant.