Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Takk for alt jeg lærer av deg hver dag»

Slik minnes prinsesse Märtha Louise sin nære venninne.

GODE VENNER: Prinsesse Märtha Louise og Anbjørg Sætre Håtun var nære venninner. Foto: NTB scanpix og Kristin Svorte
GODE VENNER: Prinsesse Märtha Louise og Anbjørg Sætre Håtun var nære venninner. Foto: NTB scanpix og Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går morges gikk Anbjørg Sætre Håtun bort, bare 41 år gammel, etter å ha vært kreftsyk i en lengre periode.

Sætre Håtun var gift med kunstner Jon Andreas Håtun (41), alias Jono El Grande, og paret var nære venner av prinsesse Märtha Louise (41) og forfatter Ari Behn (41).

«Jeg savner deg» I dag har prinsessen publisert en rørende hilsen til sin nære venninne, på Engleskolens offentlige Facebook-side:

«Kjære Anbjørg.

Jeg savner deg. Du, som alltid var og er der for oss som er glad i deg og for alle dem du ikke kjenner, men som elsket livet slik som deg. Du er der for dem du ikke kjenner som kjemper den samme kampen som deg. Du, vår alles kjærlighetsgudinne som viste og viser oss at selv i livets mørkeste stunder, er det latter og håp, kjærlighet og sprudlende glede.

Du har alltid skapt liv rundt deg, Anbjørg. Du skaper nye veier for oss andre å gå gjennom dine tydelige meninger i offentligheten og som vi som kjente deg var så heldige å ta del i. Du fortalte meg den siste gangen vi så hverandre at nevøen din hadde sagt at du nok kom til å være på forsiden av Engleposten. Finnes det noe slikt, er jeg sikker på du finner veien dit! En slik sjel er du.

Du, med dine fargesprakende ord, klær og gledespredende latter har nå gått foran dit vi alle engang skal. Tilbake til lyset der vi kommer fra. Jeg er glad for at du er der og venter på meg når min tid kommer. For du er ikke borte, ingen blir noengang borte, vi lever i hverandres hjerter gjennom kjærligheten til hverandre, slik du også sa det, Anbjørg. Jeg vil fortsette å feire livet i din ånd. Leve hvert øyeblikk til det fulle, for livet er skjørt og vi vet aldri når vår egen time kommer. Du lever i alles minne og bevissthet. Og din sjel varer evig. Takk for alt jeg lærer av deg hver dag. Det vil jeg fortsette å gjøre videre, min skjønne, vakre, gode kjærlighetsgudinne.

I kjærlig takknemlighet,
ML»

Gode venninner Senest 23. november la Sætre Håtun ut et bilde på Instagram av seg selv sammen med sin gode venninne Märtha Louise, og skrev «It's raining love! Hallelujah!». De to var også på Beyoncé-konsert sammen i mai i fjor.

Sætre Håtun var fadder til Märtha og Aris yngste datter, Emma Tallulah (5).

Jon Andreas Håtun og Ari Behn har vært nære venner i en årrekke, og var begge to sentrale i kunstnergruppa Den nye vinen på 90-tallet.

- Uvirkelig I løpet av sitt 41 år lange liv, rakk Anbjørg Sætre Håtun å gjøre inntrykk på svært mange.

- Dette har vært en av de hardeste dagene i hele mitt liv. Det er så uvirkelig, nettopp fordi Anbjørg var så levende. Hun er det mest levende mennesket jeg noensinne har kjent. Jeg har grått helt siden i dag tidlig. Det er uvirkelig at hun er borte, sa gode venninne Hedda Kise til Dagbladet i går.

Artisten Lene Marlin var på besøk til sin gode venninne på sykehuset like før hun døde.

«Nå er det over. Det livet som du elsket så høyt er forbi. Og selv om vi rundt deg har skjønt at det ikke var lenge igjen er det så ufattelig vondt å vite at du ikke er her lenger. Da jeg var på sykehuset for noen dager siden skjønte jeg det. Da jeg holdt hånden din kjente jeg at noe allerede var borte. Du var sliten. Du manglet ord, så da jeg spurte bare nikket du. Og det er ikke vanskelig å forstå. Du kjempet en lang kamp», skrev hun på Facebook i går.

Flere fulgte hennes kamp mot kreften gjennom Instagram,

Den profilerte journalisten, som blant annet ledet NRK-programmet «Puls», har blitt hyllet for sin åpenhet rundt kreft.

Gjennom sin Instagram-profil har hun spredd glede, sorg og alt i mellom til sine rundt 21 000 følgere.

Hele Norges coronakart