Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Takk for at du lot meg få være meg selv»

Lene Marlin minnes Per Eirik Johansen.

«DU VIL ADRI BLI GLEMT»: Lene Marlin sammen med Per Eirik Johansen etter at hun hadde vunnet en MTV-pris i 1999. Foto: Lars Eivind Bones
«DU VIL ADRI BLI GLEMT»: Lene Marlin sammen med Per Eirik Johansen etter at hun hadde vunnet en MTV-pris i 1999. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere musiker, platedirektør og manager Per Eirik Johansen døde i natt, 54 år gammel.

Det var han som oppdaget og satset på tenåringsjenta Lene Marlin på slutten av 90-tallet.

Lene Marlin er mange som er trist over Johansens brå og uventede bortgang, samtidig som hun er dypt takknemlig for hva han har gjort og betyudd for henne:

Kjære Per Eirik!
«Jeg kan ikke tro at du er borte! Jeg skjønner det ikke. Vi skulle jo se smilet ditt i mange, mange år til! Dette er bare så ufattelig trist! Takk for alle fine minner! Takk for alle historiene, all latteren, alle turene. Der de fleste andre ville at jeg skulle være noe annet enn den jeg var, så støttet du meg. Takk for at du lot meg få være meg selv! Du vil ALDRI bli glemt!

Hvil i fred blant dine helter, kjære gode Per Eirik!» skriver Lene Marlin på Facebook.

Sivert sørger Også Sivert Høyem, som har samarbeidet nært med Per Eirik Johansen siden han oppdaget Madrugada på slutten av 90-tallet, er i dyp sorg over å miste vennen, mentoren og manageren sin.

På Facebook skriver Sivert Høyem:

«Han har alltid vært der, og har betydd enormt mye for meg. Han var en ener på det han holdt på med, en inspirerende sparringspartner og med rette en av Norges mest sagnomsuste platesjefer. Jeg kjente ham som en tvers igjennom snill, omtenksom og god mann. Han var vital, nysgjerrig og inspirerende å være sammen med. Tankene mine går til familien hans. Vi er mange som kommer til å savne ham».

- Dette kom som et stort sjokk. Jeg er veldig knust. Vi var veldig nære venner. Han var faktisk en av mine nærmeste venner. Det er veldig, veldig rart at han Per Eirik er borte, sier Høyem til Nordlys.

En av de dyktigste Per Eirik Johansen regnes som en av norsk musikkbransjens dyktigste og mest profilerte menn. Han var genuint interessert i musikk og var en ekstremt dyktig talentspeider og artistutvikler.

Han startet selv som punkmusiker i hjembyen Tromsø, men det var som platedirektør og manager han ble kjent.

Sondre Lerche, Madrugada, Röyksopp, Nathalie Nordnes Kings of Convenience og Morten Abel er andre artister som står i takknemlighetsgjeld til Per Eirik Johansen.

VENN OG MANAGER: 
Sivert Høyem og daværende Virgin-direktør Per Eirik Johansen bak i en taxi i Berlin i 2002. Foto: Anders Grønneberg
VENN OG MANAGER: Sivert Høyem og daværende Virgin-direktør Per Eirik Johansen bak i en taxi i Berlin i 2002. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hele Norges coronakart