Takk for besøket

Uvanlig finstemt drama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «En fremmed er en venn du ennå ikke har møtt». En forslitt klisjé, men rett som det er stemmer den faktisk med virkeligheten.

På utsida er professor Walter Vale vellykket. Han har en interessant jobb på et prestisjeuniversitet i New England, lider ingen materiell nød, men likevel rusler han gjennom livet som en søvngjenger. Han er fullstendig uinteressert i hva som skjer rundt ham, totalt passiv til tilværelsen. Professoren er en mann som er følelsesmessig handikappet etter konas død, uten evne eller vilje til å engasjere seg i noe eller noen. En påtvunget tur til en kongress i New York tvinger vår helt ut av zombietilstanden.

I det han låser seg inn i leiligheten han sjelden bruker, blir han møtt av en ung mann fra Syria og en ung kvinne fra Senegal, to vilt fremmede mennesker - som bor der. Misforståelser oppklares, vår helt våkner sakte opp fra dvalen, får tilbake livsgleden og innser at det ikke er for seint å begynne å leve igjen. Men «every silver lining has a cloud», som det heter, og snart er hr. Vale viklet inn i problemstillinger han knapt ante eksisterte bare dager tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer