Takk for i år

Norske artisters innsats for Frelsesarmeen har blitt til et millionprosjekt. Julemusikantene og cd-en «Perleporten» har gitt Frelsesarmeen 3,5 millioner kroner i gryta. - Jeg er stolt på mine kollegers vegne, sier Bjørn Eidsvåg.

Med «Deilig er jorden» avsluttet Eidsvåg årets konsertserie på Egertorget med å knytte bånd mellom publikum, musikere og armésoldater. 586137 kroner har havnet i Frelsesarmeens Julemusikant-gryter i løpet av 14 desemberkonserter på Karl Johan. I tillegg har 70000 mennesker kjøpt «Perleporten». Det alene betyr nærmere tre millioner kroner til Frelsesarmeen.

- Et strålende tiltak

- Jeg er veldig glad for å ha fått være med på «Perleporten»-plata og for at jeg fikk lov til å avslutte årets Julemusikant-serie. Dette er et strålende tiltak til inntekt for Frelsesarmeen, sier Bjørn Eidsvåg.

- Plata er et levende dokument over Armeens gamle sanger, sier han.

Med seg på avslutningskonserten hadde han Anders Engen på én enkelt tromme og Audun Erlien på bass.

M2M-jentene Marit Larsen (17) og Marion Ravn (16) ga sin aller første konsert i Norge i går.

- Vi har opptrådt før med et par sanger, men dette er den første ordentlige konserten vi gjør, forteller Marion.

Marit og Marion åpnet konserten på Egertorget, og publikum fikk høre både «Don't Say You Love Me» og nytt materiale, før jentene avsluttet med «Nå tennes tusen julelys». - Dette er bare kjempekoselig. Og det er aller første gang vi spiller på gata, sier jentene.

Tommy Tee og Diaz hadde med seg flere av sine rappvenner på scenen. Da Tee fikk trøbbel med hakk i en av platene, bestemte gutta seg for å auksjonere den bort.

- Hvor mye får vi for denne? Femti, hundre, to hundre kroner, solgt! hoiet Diaz.

Marius Fjellberg (15) fikk tilslaget på en av platene for 200 kroner, men hadde bare en 500-lapp. Og bøssebærerne veksler ikke, de tar bare imot penger. Så Marius puttet på pengene sine og fikk med seg flere plater hjem.

Frelses-helt

Diaz er blitt en helt i Frelsesarmeen, og informasjonssjef Njål Djurhuus' yndling. På «Perleporten» bidrar han med den selvskrevne låta «Takk».

- Den er blitt en fast del av repertoaret mitt, jeg spiller den på alle konsertene.

- Frelsesarmeen og jeg står for de sammen tingene, så det er lett for meg å stille opp når de spør, sier Diaz.

SISTEMANN UT: Bjørn Eidsvåg fikk æren av å avslutte årets julemusikant-serie. En publikummer kom å takket Eidsvåg for innsatsen.