Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Takk, Marie har det bra

Per Gessle (44) ville helst hatt med seg Roxette-kollega Marie Fredriksson på PR-turné for duoens samle-cd, men hun har tatt fri resten av året for å komme til hektene etter kreftbehandlingen.

Den forrige samleplata solgte til platina i Norge, og i Brasil, og derfor tok Gessle mer enn gjerne turen til Oslo for å promotere samleplate nummer to, «Pop Hits».

- Både Roxette, Gyllene Tider og Marie Fredriksson solo har gjort det bra i Norge i alle år, så det er vel noe mellom oss og dere nordmann, smiler sympatiske Gessle.

I full vigør

Sammen med Fredriksson mottok Gessle kong Carl Gustafs medalje med serafinerordensband på Stockholms Slott tidligere i år. Det var Fredrikssons første opptreden offentlig etter at hun ble rammet av kreft i september i fjor.

- Nå går det veldig bra med Marie. Hun skriver låter, går ut på byen og hun har fått tilbake håret sitt. Hun er full av vår og energi og hun «mår jättebra», men hun er forandret. Alle som opplever så alvorlig sjukdom blir forandret. Dette året har hun tatt seg helt fri, men de som møter henne glemmer at hun har vært sjuk, sier Gessle.

Han har full forståelse for at Marie prioriterer andre ting enn Roxette akkurat nå.

- Men hun er på full fart tilbake til livet, og det er alle vi som kjenner henne veldig glade for. Sjukdommen ble en påminnelse om at livet er skjørt og at man er sårbar. Ja, det har vært tøft for oss alle og spesielt for familien hennes, sier Per.

Tar pause

Han kan ikke love noen ny Roxette-turné før tidligst i 2005.

- Vi skulle jo turnere i fjor høst, da Marie ble sjuk. Da ble alt annet uviktig. I år skulle vi ha en pause uansett. Både Marie og jeg skulle jobbe med andre ting. Neste sommer blir det kanskje turné med Gyllene Tider, hvis vi klarer å slanke trommisen vår, ler Gessle.

Han ser ikke på Roxette-pausen som dramatisk.

- For andre høres det kanskje merkelig ut at man kan ta en pause på to-tre år, men det er slik vi har jobbet hele tida. For å ha et band så lenge er det nesten en forutsetning at man får arbeide med noe annet ved siden av. Som Gyllene Tider. Vi har det utrolig morsomt når vi møtes, og turneen i 1996 var så inspirerende at vi har lyst til å gjøre det igjen neste år, for å markere 25-årsjubileet, sier Per Gessle.

LETTET: - Maries kreftsjukdom har vært tøff å takle for oss alle, men nå er hun frisk, sier Per Gessle i Roxette - aktuell med samleplate nummer to, «Pop Hits».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media