Takk og farvel til gamle Rolv

TVNorge tar «Wesenstund» av plakaten.I går fikk kanaldirektøren svar fra trofaste TV-kikkere: Tidenes seerstorm.

For et halvår siden ville Rolv Wesenlund ha TVNorges svar på om kassasuksessen Wesenstund skulle fortsette etter jul. Lørdag fikk han svar. Seks programmer til, og så er det slutt.

Bare 30 prosent av hans over 300 000 seere var interessante for annonsørene og Wesenstund måtte gå av for aldersgrensen.

- TV2 har skylden for at vi ikke fikk svart Wesenlund tidligere. TV2 bestemmer hvilke programmer som skal gå på vår kanal. Vi har ventet lenge på svar på våre spørsmål, sier TVNorgedirektør Pål Trælvik til Dagbladet.

I går opplevde TV-sjefen en regelrett seerstorm fra sinte unge seere som ville beholde Wesenlund på skjermen.

- Jeg har aldri opplevd maken i min tid i TVNorge, sier Pål Trælvik til Dagbladet.

Lang TV-pause

Men TVNorge opprettholder beslutningen om å ta programmet av plakaten etter sendingen søndag 28. november. Og Wesenlund får pause fra kanalen minst frem til neste høst.

- Vi har fem-seks-sju forskjellige programkonsepter med Rolv Wesenlund, som vi vil prøve ut før neste høst. Kanskje ender det med flere «Wesenstund», kanskje ikke, sier Pål Trælvik, som møtte Wesenstund til forsoningsmøte i Per Ståle Lønnings «Sentrum» i TV2 i går kveld.«

Der ga Trælvik Dagbladet skylda for feiden med Wesenlund fordi avisen slo fast at TVNorge mente Wesenlund og hans seere var for gammel.

Ungdoms-TV

Men noen annen god begrunnelse for å fjerne Wesenlund fra skjermen klarer ikke kanalledelsen i gå.

- Vi står fortsatt på at vi skal styrke vår ungdomsprofil fremover, sier Jens-Petter Gjelseth.

Og Pål Trælvik forklarer at sju av ti Wesenstundseere ikke er i den mest interessante målgruppen for annonsørene, men kanalen tjener fortsatt penger på programmet.

- TVNorge tar feil når de velger bort en kjøpesterk voksen seergruppe, sier en engasjert Rolv Wesenlund og får bred støtte fra fordums TVNorgeprofile Per Ståle Lønning.

- Foryngelsesprosessen bør stanses, rådet Lønning.

MÅ SLUTTE: TVNorge sliter med lav inntjening og lave seertall. Allikevel dropper de suksessen «Wesenstund».