Takk og farvel

Siste bok i serien om John Rebus

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Ian Rankin er en av de mest populære kriminalforfatterne de siste 20 årene, og han har satt Edinburgh bastant på krimkartet med sine 17 romaner om politietterforskeren John Rebus, en antiautoritær grinebiter med et stort hjerte.

I «Rebus’ siste spor» er det russiske forretningsinteresser som inntar den skotske hovedstaden, og omtrent samtidig blir en russisk poet som lever i eksil i byen, funnet drept. Politiet blir satt under hardt press for å finne gjerningsmannen, siden de russiske pengefolkene kan bli betydningsfulle investorer i skotsk næringsliv.

Ti dager

John Rebus har ti dager igjen til han skal gå av med pensjon, og han har tenkt å oppklare drapet før han takker for seg. Det betyr at han må tråkke på en del tær som ikke finner seg i å bli tråkket på, og resultatet blir (nær sagt som vanlig) at han suspenderes fra stillingen sin og lar Siobhan Clarke bli sittende igjen med det offisielle ansvaret. Men naturligvis lar ikke Rebus seg stoppe av noe så banalt som en suspensjon denne gangen heller.

Uten Rebus

Fra nå av må krimelskere over hele verden klare seg uten John Rebus, og det kan bli hardt etter så mange bøker. Men gjort er gjort, og Ian Rankin – som ennå ikke har fylt 50 – har ikke gitt noen tegn til å skrive bøker om verken pensjonisten Rebus eller den dyktige etterforskeren Siobhan Clarke. Da gjenstår det bare å nyte hver eneste side i «Rebus’ siste spor», som absolutt står som en av de beste bøkene fra Rankins hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer