Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Wild Rose»

Takk og lov at hun er så kjip

«Wild Rose» er historien om den talentfulle underdog-en, og er skotsk og røff i kantene.

«Wild Rose»

4 1 6

Drama

Regi:

Tom Harper

Skuespillere:

Jessie Buckley, Julie Walters

Premieredato:

11. oktober 2019

Aldersgrense:

9 år

Orginaltittel:

«Wild Rose»

«Enkel, rufsete og sjarmerende»
Se alle anmeldelser

FILM: Det er mange historier om talentfulle underdogs som lykkes til tross for motstand, men Rose Lynn er lenger under enn mange av dem. Hun drømmer om å bli countrystjerne, og kanskje har hun til og med talent til det. Men det står et og annet i veien for drømmen: at hun er blakk, bor i Glasgow, har to barn hun stadig lar moren sin passe på og et nylig fengselsopphold bak seg.

Passe kjip

Når publikum likevel heier på Rose Lynn, har det mye å gjøre med sjarmen til Jessie Buckley, som får deg til å heie på den skranglete stjernespiren selv om hun ofte er selvdestruktiv og egoistisk.

Det er bra at «Wild Rose» våger å la henne være såpass kjip som hun er, selv om hun aldri mener vondt. Slik får også filmen fram at andres vyer om store arenaer og hylende fans kan være en betydelig belastning for omgivelsene, som må nedlegge noen tusen ekstra ubetalte timer som sjåfører og barnevakt fordi noen andre vil løpe etter den flakkende flammen.

Frynsete feelgood

Utover dette er «Wild Rose» en ålreit feelgoodfilm, mer naturalistisk enn mange liknende historier, men også med noen underlige blinde flekker. I ei tid da internett ikke akkurat er noe fjernt og vanskelig tilgjengelig er det ikke så lett å kjøpe at Rose Lynn ser på seg selv som Skottlands eneste countryfan, eller at hun blir overrasket over å finne ut at det finnes folk med identiske drømmer som hennes. Hele historien hviler på en naivitet som jeg ikke helt kjøper. Men den lander fint, på et sted som viser at det ikke bare er enten-eller: Kanskje finnes et godt liv et sted mellom fengselscella og forsiden av NME.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling