Anmeldelse: Lemaitre - «Substellar»

Takk og lov for lockdown

Den Los Angeles-emigrerte duoen Lemaitre måtte hjem til Norge for å få roen til å skape sitt første album på elleve år som gruppe.

Takk og lov for lockdown
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Røa-kompisene Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund har ikke bare skjult seg bak bandnavnet Lemaitre i en årrekke, men også fra nevneverdig mainstream anerkjennelse i Norge. En posisjon deres mildt sagt imponerende merittliste for lengst hadde garantert artister med mer fokus på gamlelandet: 500 millioner streams, innbringende lydspor for giganter som Apple, Facebook og Google, for ikke å nevne klippekort på gigafestivaler som Coachella og Lollapalooza.

Akkurat det kan ha noe med at Lemaitre, på samme måte som Lido og Cashmere Cat, tidlig tok en beslutning om å flytte til USA. Nærmere bestemt det kreative samlingspunktet Silver Lake i Los Angeles, hvor de to etablerte en liten norsk hub sammen med venner som produsenten Coucheron, videograf Johannes Greve Muskat, Jerry Folk og Bearson. I seinere tid har huset – som en gang for øvrig var bopelen til ingen ringere enn hiphop-legenden Dr. Dre – blitt gjestet av alt fra Astrid S og Julie Bergan til indie-helten Mac DeMarco. Den siste skiva til Kjartan Lauritzen skal også ha blitt produsert der.

Ro og selvsikkerhet

Fra disse historiske omgivelsene har duoen konsekvent vært aktuelle med singler og EP-er (ni i rekken), men utrolig nok aldri et helt album («Chapter One» fra 2017 var et samlealbum av tidligere EP-utgivelser). En pandemi som tvang dem tilbake på første fly til Norge, uten verken instrumenter eller returbillett, måtte tilsynelatende til for å gi dem nok ro og selvsikkerhet til å endelig slippe debutalbumet «Substellar».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer