- Takk Sverige

Ukraina har vunnet årets Eurosong. Sverige reddet Knut Anders Sørum og Norge fra den totale ydmykelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Og da er det avgjort:

Ukraina og Ruslanas «Wild Dances» stakk av med 280 poeng og seieren i året Melodi Grand Prix. Og det var ikke ufortjent for den største kvinnelige artisten i Ukraina, som selv er med på utformingen av sine sanger, melodier, og sceneshow.

Sverige har reddet Norge fra den femte nullen i Melodi Grand Prix. Men tre poeng er en mager trøst helt på bunn av dagens poengliste.

De fleste stemmene havnet i øst og rundt middelhavet - og det kan lukte mer politikk enn normalt i årets GP. Men når bare Sverige unner noen trøstepoeng til Norge, kan det virke som om Sørums sang rett og slett ikke ble lagt merke til i jungelen av spennende og fargerike bidrag. Norge ga forøvrig politisk korrekte 12 poeng til Sverige...

Ukraina rykket i fra på toppen. Men Serbia og Montenegro, Hellas og Tyrkia hang med til det siste, og havnet på plassene like bak.

Årets Grand Prix finale forløp uten store skandaler eller feilskjær. Men fyrverkeriet stod tyrkerne for selv, med et forrykende sceneshow før avstemmingen.

- Nå er jeg klar, sier Knut Anders Sørum til NRK like før han skulle forsvare landets ære i Melodi Grand Prix - også kalt Eurovision Song Contest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer