KOMMENTARER

Musikkommentaren

Takk te dokk, Prudence!

1972 var et magisk år for musikalsk oppvåkning for flere enn undertegnede.

PÅ FESTIVAL: Prudence, her med avdøde Per Erik Wallum (t.v.), Åge Aleksandersen og Kaare Skevik jr. (med ryggen til) fotografert i 1975, noen måneder før de ga seg. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet
PÅ FESTIVAL: Prudence, her med avdøde Per Erik Wallum (t.v.), Åge Aleksandersen og Kaare Skevik jr. (med ryggen til) fotografert i 1975, noen måneder før de ga seg. Foto: Geir Bølstad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Deep Purple ga ut «Machine Head», Uriah Heep slapp «Demons & Wizards» og Black Sabbath «Vol. 4», og fra Namsos kom et band som debuterte med noe helt annet.

Hole In The Wall fra Bergen hadde riktignok debutert året før, men med «Tomorrow May Be Vanished (Victoria ‘så bærre pass dæ!’)» kom countryrocken for alvor til Norge med Prudence. Den fikk også et annet navn: Trønderrock.

Debuten gjorde et uutslettelig inntrykk på et ungt sinn. To år seinere fulgte bergenserne i Flying Norwegians opp med debuten «New Day» og to år seinere «Wounded Bird», ett av de viktigste countryrockalbumene som er gitt ut i Norge ved siden av «Tomorrow May Be Vanished».

I 1973, litt varmere i trøya,, ikke lenge etter en vellykket opptreden på Ragnarock, dro Prudence til «utlandet». De hadde så vidt vært innom Sverige før, og nå skulle de til Stockholm for å spille i radioprogrammet «Tonkraft» på svensk P3.

Prudence gjorde nærmere 200 konserter i 1973, ifølge nye opptellinger! Man skulle kanskje derfor tro at det finnes utallige liveopptak med bandet, men bare avskjedskonserten, «11/12 ‘75», utgitt på plate i 1976, er tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer