DEBATT

Debatt: Kamp mot rasisme

Takk til regjeringen

Det er ikke mer en rett og rimelig å takke og gi honnør der det er på sin plass. Takk til regjeringen for styrking av vårt budsjett for 2020.

KREVENDE: Å følge med på ekstreme miljøer, både fysiske og virtuelle, og forebygge radikalisering er krevende. Det krever både kompetanse og ressurser, skrive rinnsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
KREVENDE: Å følge med på ekstreme miljøer, både fysiske og virtuelle, og forebygge radikalisering er krevende. Det krever både kompetanse og ressurser, skrive rinnsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sommerferien 2019 var knapt over før vi fikk et rasistisk motivert drap og et terrorangrep på en moské i Bærum. Rasistiske forestillinger og holdninger sprer seg. Nye ungdommer står i fare for å bli smittet. Det tok ikke slutt med terroren 22. juli 2011 dessverre. En ung mann på 19 år i dag var bare 11 år i 2011.

Både storting og regjering tar rasisme på alvor. Regjeringen har i dag, 11.desember framlagt en Handlingsplan mot rasisme. En slik har vi ikke hatt siden 2013. Om noen måneder vil den også framlegge en handlingsplan mot muslimfiendtlighet og en ny handlingsplan mot antisemittisme.

Å følge med på ekstreme miljøer, som både er fysiske og virtuelle, og forebygge radikalisering er krevende. Det krever både kompetanse og ressurser.

Jeg har hørt onde tunger si at disse handlingsplanene til regjeringen bare er tomme ord. Eller ord uten mening. Man kan i og for seg si det dersom man ikke følger det amerikanske munnhell «put your money where your mouth is». Det gjør imidlertid denne regjeringen.

Med Venstres Abid Raja og KrFs Hans Fredrik Grøvan som spesielle pådrivere har regjeringen økt den økonomiske støtten til hhv. det antirasistiske arbeidet og arbeidet mot antisemittisme. I budsjettet for nest år er det en påplussing på én million kroner til vårt arbeid mot ekstremisme. Disse midlene vil gjøre det mulig å styrke vårt arbeid mot fremmedfrykt, fordommer og hat.

Vi nøler ikke med å kritisere våre myndigheter når vi mener det er nødvendig. Det er ikke mer en rett og rimelig å takke og gi honnør der det er på sin plass. Takk for styrking av vårt budsjett for 2020.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer